Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Košarkaši žele da iskoriste impuls i uz pomoć navijača nastave da pobjeđuju

Mečevi protiv Bosne i Hercegovine i Litvanije u kvalifikacijama, pa onda Eurobasket čekaju naše košarkaše

Naši seniori izuzetno su srećni što su ponovo na okupu. Žele da iskoriste odličan impuls poslije pobjede nad Francuskom i vjeruju da uz pomoć navijača mogu nastaviti da prave sjajne rezultate.

Mečevi protiv Bosne i Hercegovine i Litvanije u kvalifikacijama, pa onda Eurobasket čekaju naše košarkaše.

Dino Radončić je zbog zdravstvenih problema bio primoran da preskoči julske izazove, ali je sada spreman da ponovo pruži maksimum.

“Ja sam veoma srećan što sam ponovo tu. Nakon manjih zdravstvenih problema ponovo mogu da pomognem reprezentaciji. Momci su došli sa maksimalnim ambicijama i kad se kompletiramo mislim da će to izgledati dobro. Prvo ovaj prozor u kvalifikacijama protiv jakih rivala, treba da idemo maksimalno u svakom meču i smatram da će to izgledati kako treba”, kazao je Radončić i osvrnuo se na mečeve koje je propustio:

“Prvenstveno mi je jako žao bilo što nijesam mogao da budem tu. Iako nijesam mogao da igram samo da sam bio tu sa igračima u onoj atmosferi i svemu što se doživjelo na meču protiv Francuske. Bilo mi je jako žao, ali opet imam šansu da pomognem i to me čini srećnim”.

Naši očekuju težak posao u oba kvalifikaciona meča. Juče je potvrđeno da će Bosnu i Hercegovinu predvoditi Nurkić i Musa. Zato su u našem taboru vrlo oprezni.

“BiH je jedna ozbiljna ekipa i nijesu pokazali maksimalan kvalitet u dosadašnjim utakmicama, smatram da mogu još bolje. Biće sigurno jedan ozbiljni protivnik. Musa, Nurkić i ostali, suvišno je govoriti o njima, to su ozbiljni igrači, koji mogu da ubace 30 poena i preokrenu utakmicu u njihovu korist. Tako da moramo dobro da se spremimo, uđemo maksimalno spremni i uz pomoć naše publike slavimo. Mnogo je važna utakmica jer u ovoj novoj grupi kvalifikacija, po nekim proračunima moramo dobiti tri od šest utakmica da bi se plasirali na SP. Svaki meč kod kuće mora da se shvati ozbiljno, bez prevelikog pritiska na ekipu jer to ne može biti dobro”, kazao je Nemanja Radović.

“Teški su rivali, BiH i Litvanija nijesu naivni, svaki meč treba da se shvati ozbiljno. Kući smo dosta jaki, kad odemo u Litvaniju vidjećemo jer su oni košarkaški velesila, ali mislim da sve mečeve što imamo kući možemo i moramo da odigramo kako treba”, analizira Radončić.

Vrlo je specifična situacija. Meč sa BiH mogao bi da bude i presudan u kvalifikacijama. Uz taj i duel u Litvaniji mora se misliti i na Eurobasket.

Nemanja se nada konačno pravim partijama na velikom takmičenju.

“Grupa je na Eurobasketu jaka. Po dosadašnjem iskustvu sa velikih takmičenja, mislim da moramo da idemo korak po korak. Dosada kad god smo išli na velika takmičenja nijesmo pokazivali puni potencijal i igrali kako treba. Igrali smo dobro kvalifikacije, ali kad se dođe na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo nijesmo igrali našu najbolju košarku. Mislim da sada treba da iskoristimo impuls dobrih igara iza nas otkada je Boško selektor i da pokušamo korak po korak, kao što smo radili u kvalifikacijama i uz pomoć navijača odradimo konačno dobar posao na velikom takmičenju. Opet ne želimo da stavljamo pritisak na ekipu, već da igramo, uživamo u košarci i damo maksimum”, zaključuje Radović.

Naši momci na Eurobasketu igraju u grupi sa Španijom, Turskom, domaćinom Gruzijom, Belgijom i Bugarskom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve