Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Košarkaši Sutjeske sjutra u Osijeku: Na pobjedu u oba meča

Nikšićani drugi turnir dočekuju sa skorom 1-1, a u Osijeku će u utorak igrati sa domaćin Vrijednosnicama (21 čas), te dva dana kasnije sa slovenačkim Heliosom

Nakon dva odigrana meča u domaćem prvenstvu i polovičnom bilansu u dva derbija, poraza od SC Derbija i pobjede protiv Lovćena, pred košarkašima Sutjeske je nova obaveza u ABA2 ligi, i turnir u Osijeku.

Nikšićani drugi turnir dočekuju sa skorom 1-1, a u Osijeku će u utorak igrati sa domaćin Vrijednosnicama (21 čas), te dva dana kasnije sa slovenačkim Heliosom.

– Obje ekipe zaslužuju maksimalno poštovanje. Ekipa Osijeka, bez obzira što je bez pobjede, sigurno je kvalitetna i na domaćem terenu će nastojati da opravda učešće u ABA2 ligi. Za nas je bitno da se lagano kompletiramo, ekipa je u trenažnom ritmu, a malo nas je poremetilo odlaganje utakmice sa Ibrom. Nastojaćemo da se spremimo za sva iskušenja, koja nas očekuju – rekao je trener Nikšićana Velimir Gašić, i dodao:

– Mnogo će utakmica u ABA2 ligi biti odlučivane u tijesnim završnicama, na jednu loptu. Mislim da će ABA2 liga donijeti mnogo kvalitetnih, neizvjesnih mečeva i publika će moći da uživa u samom takmičenju – zaključio je Gagić.

Kapiten Marko Ćalić ističe da je “poslije dužeg vremena ekipa kompletirana”.

– Zdravstveni bilten je u redu, a ušli smo u ritam dobrih treninga. Na nama je da kroz predstojeće dvije utakmice dokažemo kvalitet. Osijek je domaćin turnira, dok ekipu Heliosa poznajemo, budući da smo i ranije igrali sa njima. Ekipe su dosta izjednačne, ali u oba meča idemo na pobjedu – rekao je Ćalić.

Mladi bek šuter Sutjeske Jovan Vojinović ističe da njegova ekipa uvijek ide na pobjedu, i dodaje da će tako biti i u prvom meču protiv domaćina drugog “balona”.

– Nezgodna su ekipa, iako su bez pobjede, i biće dodatno motivisani da na domaćem terenu zabilježe prvu pobjedu. Ekipa Heliosa nam je poznata – imaju igrače koji dugo godina igraju ABA ligu i ABA2 ligu. Fokusirani smo samo na sebe. Moraćemo da budemo koncentrisani kako bismo slavili u oba susreta – rekao je Vojinović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve