Crnogorska košarkaška reprezentacija počela je pripreme za Svjetsko prvenstvo u Kini.

Foto: Arhiva

Naši momci imaće nešto više od mjesec da se što bolje uigraju za debitanski nastup na Mundobasketu.

Selektor Zvezdan Mitrović izvršio je prozivku, igrači obavili ljekarske preglede i spremni su za treninge u Bemax areni u Podgorici.

”Očekivanja znaju svi, idemo kao što smo krenuli i u cjelokupni projekat kvalifikacija, sada i takmičenja. Tiho i optimistički, pripremajući se za svakog narednog protivnika. To je naš moto i filozofija. Zahvalan sam momcima, u svoje ime i u ime federacije, što su se svi odazvali pozivu. Želim da nas posluži zdravlje, da se borimo kao što smo do sad u svim situacijama”, kazao je selektor.

Pripreme su danas počeli Nikola Ivanović, Ognjen Čarapić, Petar Popović, Nemanja Vranješ, Suad i Sead Šehović, Aleksa Popović, Dino Radončić, Nemanja Đurišić, Nemanja Radović, Milko Bjelica, Marko Todorović i Blagota Sekulić. Rezerve na spisku su Jovan Kljajić, Marko Simonović, Pavle Đurišić i Igor Drobnjak.

Blagoti Sekuliću nastup na Svjetskom prvenstvu kruna je reprezentativne karijere.

”Motiva ne fali. Nadam se da će nas zaobići povrede, da će sve proći kako treba. Cilj je proći grupu. Ne možemo bilo šta da obećamo, već da se kao do sada borimo, trudimo i pružimo sve od sebe”, kazao je kapiten Sekulić.

Bojan Dubljević i Derik Nidam naknadno će se priključiti pripremama, a na prozivci je bio i Nikola Vučević, naš jedini košarkaš u NBA ligi.

”Mislim da je sjajna stvar za crnogorsku košarku što ćemo igrati prvi put na Svjetskom pvenstvu. Nakon Olimpijskih igara to je najveće takmičenje. Ne treba neke specifične ciljeve postavljati, već se posvetiti pripremama. Da pođemo tamo zdravi i kompletni i da pokušamo da napravimo što bolji rezultat,” kazao je Vučević.

Naši košarkaši će trenirati u Podgorici do 1. avgusta, potom idu u Kolašin. Tokom boravka u Kolašinu odigraće i prijateljski meč zatvorenog tipa protiv Asvela, ekipe koju predvodi naš selektor.

Crna Gora će učestvovati i na dva turnira, od 15. do 17. avgusta u Lionu, a rivali će biti Francuska, Argentina i Brazil. 20. avgusta putuju za Kinu, gdje će od 23. do 27. igrati na turniru sa Iranom, Nigerijom i Poljskom.

Rivali na Svjetskom prvenstvu su Grčka, Novi Zeland i Brazil.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments