Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Košarkaši počeli pripreme; Radović: Ovi momci imaju karakter

Uprkos problemima i kvalitetu posebno Francuske, ali i Portugala, razmišlja se pozitivno

Naši košarkaši počeli su pripreme za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Uprkos svim problemima vjera u dobar rezultat na mečevima sa Francuskom i Portugalom postoji, a selektor Boško Radović ističe karakter ekipe.

Na spisku za pripreme su:
Nikola Ivanović
Nikola Pavlićević
Igor Drobnjak
Vladimir Mihailović
Petar Popović
Fedor Žugić
Džona Radebau
Vladimir Tomašević
Emir Hadžibegović
Radosav Spasojević
Nemanja Radović
Aleksa Ilić
Vasilije Baćović
Zoran Nikolić.

“Susrijećemo se sa problemom zbog izostanka šest jako važnih igrača za našu reprezentaciju. Tokom godine su predsjednik KSCG i direktor reprezentacija bili konstantno u kontaktu sa Nikolom Vučevićem. Kada je došao u Crnu Goru vidjeli smo se sa njim, Nikola je odlučio da ovo ljeto provede sa svojom familijom. Tako da ga neće biti ni u kvalifikacijama za SP, ni na Eurobasketu. Što se tiče Bojana Dubljevića ni on neće biti u ovom prozoru. U dogovoru sa nama on će izostati sa ove akcije, ali će biti na raspolaganju za Evropsko prvenstvo. Marko Todorović je van treninga, van bilo kakve košarke skoro tri mjeseca. Ima problem sa donjim leđima, neće ga biti na ovim pripremama, a otvara se pitanje i koliko će moći i koliko će biti spreman i za kasnije. Mi smo u kontaktu sa njim i vidjećemo kakvo će biti stanje. Marko Simonović zbog obaveza prema Čikagu nije tu. On je na trening kampovima, pretpostavljam da će igrati i ljetnju ligu koja traje do 17. jula. On će se pojaviti na pripremama za Eurobasket. Filip Barović ima skup sitnih povreda. Prošle godine se vratio nakon dvije ozbiljne operacije, stalno se nakupljaju te neke povrede i mora da odradi preglede i terapije u Novom Sadu i Beogradu. Ono što nas je na kraju iznenadilo je zdravstveni problem Dina Radončića. Usljed nekog udarca koji je dobio prije možda i duže od mjesec, nateklo mu je grlo. Pojavljuje se gas, čak je zbog toga i hospitalizovan posljednja tri četiri dana. Dobre su vijesti da neće morati vjerovatno na operaciju. Postoji mogućnost da se priključi treninzima, realnije je da neće nego da oće, ali čekamo”, istakao je selektor na pres konferenciji.

Uprkos problemima i kvalitetu posebno Francuske, ali i Portugala, razmišlja se pozitivno.

„Uvijek idemo utakmicu po utakmicu, prva je sa Francuskom u Podgorici. Biće u znatno boljem sastavu nego na posljednjoj našoj utakmici, tu su igrači iz Evrolige i NBA. Protiv tako favorizovanog tima moramo da se spremimo i odigramo dobru utakmicu. Nemamo nikakvih kalkulacija. Ovo su momci koji imaju karakter, nebitno s kim igramo idemo na pobjedu. Gledajući i naše druge sportove, prije svih rukomet i fudbal, kada su, iako oslabljeni, svi pružali maksimum, nadam se da ćemo i mi nastaviti niz dobrog odnosa prema državnom grbu”, kazao je Radović i najavio da će se redovi kompletirati u narednih nekoliko dana.

“Nikola Ivanović će nam se pridružiti za nekoliko dana. Imao je povredu zgloba, mora da miruje tri dana, ali i da nije bilo povrede dobio bi poštedu jer je tek završio sezonu. Fedor Žugić je na nekim treninzima za draft, čim to završi će nam se priključiti. Petru Popoviću smo zbog nekih sitnih povreda i naporne sezone dali još par dana pauze. Radebau će nam se priključiti 23. juna i tada očekujemo da ćemo biti svi na okupu i početi pripreme za ovaj prozor.”

Zoran Nikolić je jedini igrač na spisku koji je klasična “petica”. To ga međutim ne plaši, jer vjeruje u pomoć saigrača.

“Smatram da uz pomoć saigrača neće biti većih problema. Tu smo da pomognemo jedni drugima i razmišljamo kako da ostvarimo što bolji rezultat. Lično sam imao vremena da se odmorim i da se restartujem, tako da ću maksimalno spreman biti za ovaj prozor”, kazao je naš centar i okrenuo se rivalima.

“Znamo šta nas očekuje u ove dvije utakmice, pogotovo protiv Francuske koja će biti u boljem sastavu nego u prvom meču koji smo igrali. U Francuskoj smo odigrali dobro 35 minuta, bili smo u utakmici i možemo da pokušamo da iznenadimo. Tokom kvalifikacija ima dosta iznenađenja i ekipe koje nijesu favoriti dobijaju. Fokusirani smo na Francusku, nakon toga ćemo razmišljati o Portugalu. Idemo utakmicu po utakmicu, daćemo svoj maksimum i ja mislim da možemo napraviti dobar rezultat”.

Protiv Portugala smo slavili u Podgorici, u gostima međutim se očekuje teži meč.

“Pokazali smo već u Podgorici da smo kvalitetniji od Portugala. Nijesu za potcijeniti, ali smatram da smo kvalitetnija i bolja ekipa. Na nama je to da dokažemo i vjerujem da hoćemo. Što se tiče Francuske oni su u jačem sastavu, to je svakako dobro i za našu publiku jer će imati priliku da vide neke igrači koji posljednjih godina nijesu gledali u Podgorici i mislim da će to da bude jedan dobar meč”.

Prvi meč igraće 1. jula u Morači protiv Francuske od 19 sati.

Drugi duel posljednjeg prozora u prvoj fazi kvalifikacija je u gostima kod Portugala 4. jula.

Crna Gora je u prva četiri meča ostvarila polovičan učinak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve