Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Košarkaši ne žele da se zaustave, Radović: Veći je motiv i izazov pred punom dvoranom

Crna Gora opet mora sa domaćinom, boriće se protiv 15 hiljada navijača

Crnogorske košarkaše danas u Berlinu čeka meč osmine finala Eurobasketa.

Rival od 18 sati je Njemačka, jedan od domaćina, jedan od timova koji je ostavio odličan utisak do sada i koji je u jakoj konkurenciji sa druge pozicije prošao među 16 najboljih.

Njemcima pripada uloga favorita, ali Crna Gora na to ne želi da se obazire.

“Sa tri pobjede smo došli u Berlin, ukrstili sa “grupom smrti”, gdje su bile Slovenija, Litvanija, Francuska i Njemačka. Igraćemo kao što smo igrali i u grupi – probaćemo da budemo čvrsti, agresivni u odbrani i disciplinovani u napadu. Sa Njemcima smo igrali u “prozorima” za EP, ali to nije ista ekipa. Individualno je to jedna od boljih reprezentacija u Evropi, pokušaćemo da odbranom te pojedinačne kvalitete svedemo na neki pristojan nivo. Ako uspijemo, onda bismo mogli da tražimo šansu za pobjedu i prolaz”, rekao je selektor Boško Radović.

Grupa je odrađena na sjajan način.

“Mislim da smo grupu u Tbilisuju odigrali na visokom nivou, da smo igrali dobru i čvrstu košarku, da smo sem te utakmice sa Španije, ili poluvremena, bili izvanredni. Nikom nije bilo lako s nama, pa ni Turskoj”, dodao je Radović.

Crna Gora opet mora sa domaćinom, boriće se protiv 15 hiljada navijača.

“Većina igrača je navikla na takvu atmosferu, i kroz klubove i u reprezentaciji. To što će biti puna dvorana je samo veći izazov za igrače i mene, jer je ljepše igrati pred 10 ili 15 hiljada gledalaca nego u praznoj sali, kakva je bila u nekoliko mečeva u Tbilisiju. Ovako samo može da bude veća motivacija”, zaključio je Radović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve