Košarkaši Lovćena večeras putuju za Italiju, gdje će tokom naredna četiri dana imati tri jake provjere.

Kašćelan, Foto: Cetinjski list

Tim iz prijestonice, koji će i naredne sezone igrati ABA 2 ligu, biće smješten u Bariju, a prvi meč imaće sjutra protiv italijanskog B ligaša Molfetea, četvrtog septembra rival će biti član FIBA Lige šampiona, Brindizi, a šestog septembra će Cetinjani miniturneju zaključiti protiv B ligaša Nardoa.

“Putujemo za Italiju, gdje ćemo imati tri provjere. Protiv Brindizija i dva niželigaša, koje će nam poslužiti da se napravi presjek dosadašnjeg dijela priprema. Vjerujem da će igrači odgovoriti zadacima i da će ovo biti vrijedne provjere”, kazao je trener Zoran Kašćelan, uz napomenu da će nakon Italije Lovćen imati kontrolne mečeve sa Megom u Podgorici, a zatim ih očekuje turnir u Sarajevu krajem septembra.

Cetinjani su pripreme za novu sezonu počeli petog avgusta treningom na Cetinju, uz nevjerovatnu podršku sa tribina, a nakon odrađene prve faze priprema u Podgorici, izabranici trenera Zorana Kašćelana, bazični dio odradili su na Žabljaku. Proteklih dana Cetinjani su vrijedno trenirali, a već večeras putuju za Bari, kako bi odigrali prve pripremne mečeve.

“Zadovoljan sam kako protiču pripreme. Vlada dobra atmosfera, igrači se polako privikavaju na sistem rada i zahtjeve na koje treba da odgovore tokom sezone”, kazao je Kašćelan.

Popularni Zola ističe da je povreda prvog centra jedina mrlja, ali je uprava brzo reagovala angažovanjem Gligorija Rakočevića.

“Jedina negativna strana je povreda koju je doživio naš centar Koprivica, zbog koje će vjerovatno propustiti cijelu sezonu. Brzo smo reagovali sa zamjenom, doveli Rakočevića i od njega očekujemo da donese neophodnu čvrstinu pod košem”, dodao je Kašćelan.

Komentari

avatar