Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Košarkaši Budućnosti na turniru u Sarajevu: Vujoševićev Kluž odličan test

Ekipa našeg slavnog trenera Duška Vujoševića biće odličan i ozbiljan test trenutnog kvaliteta “plavih” u predsezoni. Crnogorskom šampionu suprotstaviće se ekipa koja u sastavu ima igrače poput iskusnog srpskog plejmejkera Aleksandra Rašića, ali i bivšeg igrača Budućnosti, hrvatskog centra Darka Planinića. Tu je i hrvatski krilni centar Karlo Žganec, letonski bek Artis Ate, američki bek Patrik Ričard

Budućnost Voli odigraće večeras (20 h) protiv rumunskog Kluža prvi od dva meča na Memorijalnom turniru “Mirza Delibašić” u Sarajevu.

Subotić, Foto: Cdm.me

Ekipa našeg slavnog trenera Duška Vujoševića biće odličan i ozbiljan test trenutnog kvaliteta “plavih” u predsezoni. Crnogorskom šampionu suprotstaviće se ekipa koja u sastavu ima igrače poput iskusnog srpskog plejmejkera Aleksandra Rašića, ali i bivšeg igrača Budućnosti, hrvatskog centra Darka Planinića. Tu je i hrvatski krilni centar Karlo Žganec, letonski bek Artis Ate, američki bek Patrik Ričard.

Dobra vijest za Budućnost Voli je što je krilni centar Aleksa llić, nakon lakšeg operativnog zahvata, ponovo u ritmu treninga. Otputovao je sa ekipom za Sarajevo, postoji šansa da dobije minutažu i tokom ovog turnira. Sa stručnim štabom Slobodana Subotića u Sarajevo su otputovali sljedeći igrači: Kobs, Drobnjak, Bamfort, Žugić, Starovlah, Vud, llić, Danilo Nikolić, Milošević, Martin, Zoran Nikolić i Mejers. Ekipa ne računa na trojicu reprezentativaca Šehovića, Ivanovića i Popovića.

U drugom polufinalu turnira u Sarajevu danas će igrati jedna od najboljih ABA ekipa Cedevita Olimpija protiv turskog Gazijantepa. Dan kasnije, 7. septembra, na memorijalu u čast legendarnog Kinđeta biće odigrano finale, odnosno meč za treće mjesto.

Budućnost Voli potom će igrati prijateljski meč sa Megom 13. septembra; dogovorena su i dva prijateljska meča sa Mornarom. Interesantno, Budućnost Voli ovaj turnir u Sarajevu osvojila je u septembru 2017. godine, tokom priprema za šampionsku ABA sezonu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve