Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobijedili Sloveniju

Ekipu Bosne i Hercegovine predvodio je Džon Roberson sa 23 poena, od kojih je postigao i posljednja dva na utakmici sa linije za slobodna bacanja kojima je obezbijedio pobjedu

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras u Kelnu Sloveniju sa 97:93, u utakmici trećeg kola Grupe B na Evropskom prvenstvu.

Ekipu Bosne i Hercegovine predvodio je Džon Roberson sa 23 poena, od kojih je postigao i posljednja dva na utakmici sa linije za slobodna bacanja kojima je obezbijedio pobjedu. On je večeras postigao sedam “trojki” iz 12 pokušaja.

Džanan Musa pobjedi je doprinio sa 22 poena, pet skokova i pet asistencija, a Miralem Halilović sa 13 poena i 10 skokova. Jusuf Nurkić dodao je 12 poena, devet skokova i četiri asistencije, a Edin Atić 12 poena, šest skokova i četiri asistencije.

U slovenačkoj reprezentaciji najefikasniji su bili Vlatko Čančar sa 22 poena i Goran Dragić sa 20 poena uz šest asistencija. Luka Dončić meč je završio sa 16 poena, osam skokova i osam asistencija, a Klemen Prepelič sa 12 poena.

Poslije tri kola obje ekipe imaju po dvije pobjede i poraz.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve