Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Košarkaši bez Blagote Sekulića na Mundobasketu, šansa za talentovanog Kljajića

Sekulić je mogao da stisne zube i učestvuje na Svjetskom šampionatu, ali je ipak odlučio, u dogovoru sa selektorom Zvezdanom Mitrovićem, da oslobodi mjesto talentovanom Jovanu Kljajiću

Kapiten našeg nacionalnog tima nedavno je doživio povredu na prijateljskoj utakmici protiv Asvela u Kolašinu i uprkos prvim prognozama koje su bile optimisitčke, neće biti u adekvatnom stanju da pomogne ekipi.

Sekulić:, Foto: FIBA

Sekulić je mogao da stisne zube i učestvuje na Svjetskom šampionatu, ali je ipak odlučio, u dogovoru sa selektorom Zvezdanom Mitrovićem, da oslobodi mjesto talentovanom Jovanu Kljajiću.

“Blagota je dobio blagu povredu na meču sa Asvelom i u situaciji je da jednostavno mora još sedam dana da odmara. On je zbog toga odlučio da napravi jedan veliki ljudski i kapitenski potez, donio je odluku u dogovoru sa nama da damo šansu Jovanu Kljajiću. Uprkos tome što bi vjerovatno mogao da nakon tih sedam dana zaigra, smatrao je da je bolje da se pruži šansa mlađem saigraču da ide u Kinu”, rekao je selektor Mitrović.

Potez Blagote Sekulića je za svaku pohvalu, ali ostaje žal što neće biti u prilici da predvodi “crvene” u istorijskom nastupu na planetarnom takmičenju.

Na spisku za Kinu su: Nikola Ivanović, Derek Nidam, Ognjen Čarapić, Petar Popović, Jovan Kljajić, Suad Šehović, Aleksa Popović, Sead Šehović, Nemanja Radović, Dino Radončić, Marko Todorović, Milko Bjelica, Nikola Vučević, Bojan Dubljević.

Nakon turnira u Kini selektor će odabrati 12 koliko može biti na zvaničnom rosteru za SP.

Tokom kvalifikacija za SP odigrao je osam utakmica u kojima je prosječno bilježio 6.6 poena i 4.6 skokova.

Ovo odustajanje vjerovatno označava i kraj njegove reprezentativne karijere.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve