Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Košarka: Veterani u polufinalu Evropskog prvenstva

Cmogorski košarkaški veterani igraće u polufinalu Evropskog prvenstva, koje se održava u Mariboru. Naši stari asovi juče je trebalo da igraju protiv Litvanije B, ali susret nije odigran već je Crna Gora meč dobila službenim rezultatom 20:0.

Do zabune je došlo zbog toga što je organizator naknadno promijenio termin utakmice, pa je meč umjesto u 17.30 pomjeran za 16 časova. Ali, o promjeni termina Litvanci su kasno saznali, zbog čega se nijesu pojavili u dvorani, pa je Crna Gora bez borbe izborila prolaz u polufmale.

Naši stari košarkaški majstori, koji dominiraju pod koševima i nakon završene igračke karijere, igraće danas (17 h) protiv Njemačke, koja je sinoć opravdala očekivanja protiv Austrije (77:64). U drugom polufinalnom susretu sastaju se Italija, koja je sinoć u dramatičnom meču savladala Litvaniju A 69:65 i Srbija, koja je u četvrtfinalu bila ubjedljiva protiv Slovenije 88:54.

Ukoliko Crnogorci savladaju Njemačku, imali bi priliku da u subotu (16 h) igraju za zlato i četvrtu evropsku krunu, jer je naša veteranska reprezentacija bila šampion Evrope 2008, 2010. i 2012. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve