Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Košarka: Todorović na meti Baskonije i Barselone

U sezoni za nama Marko je odigrao 37 utakmica, od čega 25 kao starter, u dresu Huventuda. Postizao je odličnih 11,1 poen, 6,1 skok, 2,6 asistencija i blokadu po meču

Evroligaši Baskonija i Barselona ovog ljeta su zainteresovani za našeg reprezentativca Marka Todorovića, za poziciju “petice”.

Foto: Club Joventut Badalona

Iza Podgoričanina je odlična sezona u Huventudu u ACB ligi. Povratak u Španiju nakon tri godine bio je pun pogodak za njega. Tokom sezone za nama je u kontinuitetu napredovao, a u maju je izabran za najboljeg igrača mjeseca u ACB ligi, najjačoj u Evropi.

Naš reprezentativac posebno je interesantan Baskoniji, koja će izvjesno ostati bez startnog centra Vensana Poarijea. Francuz ima brojne ponude NBA ligaša nakon odlične sezone.

Sa 27 godina, Todorović ostvaruje pun potencijal. Centar visok 209 santimetara još u sezoni 2012-13 je igrao u Evroligi kao talenat Barselone. Ima iskustvo četiri sezone u evropskoj klupskoj eliti, kao igrač Barse i Himkija.

U sezoni za nama Marko je odigrao 37 utakmica, od čega 25 kao starter, u dresu Huventuda. Postizao je odličnih 11,1 poen, 6,1 skok, 2,6 asistencija i blokadu po meču. U sezoni za nama primjetno je popravio igru kao asistent, kako je sezona odmicala klub iz Badalone, sve više gaje koristio u varijantama organizacije igre.

Todorović je igrač koji u najjačim evropskim ligama ima jedan od najboljih procenata realizacije, čak 64 odsto šuta iz igre.

Očekuje se da će na pripremama reprezentacije Crne Gore za Svjetsko prvenstvo u Kini biti od starta, krajem jula.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve