Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Košarka: Musić se vraća u stručni štab Budućnosti

Musić je u sezoni za nama bio kondicioni trener u poljskoj Zjelonoj Gori, u stručnom štabu Igora Jovovića, bivšeg trenera Budućnost Volija. U poljskom klubu radi i dugogodišnji pomoćni trener i u dva navrata glavni trener “plavih” Igor Đaletić

Nikola Musić nakon godinu vraća se u stručni štab Budućnost Volija, na poziciju kondicionog trenera. Nikšićanin je kompletirao stručni štab trenera Slobodana Subotića. Pomoćni treneri u klubu biće Petar Mijović i Vladimir Todorović.

Foto: Cdm.me

Musić je u sezoni za nama bio kondicioni trener u poljskoj Zjelonoj Gori, u stručnom štabu Igora Jovovića, bivšeg trenera Budućnost Volija. U poljskom klubu radi i dugogodišnji pomoćni trener i u dva navrata glavni trener “plavih” Igor Đaletić.

Povratak kondicionog trenera u Podgoricu pominjao se još tokom proljeća. Zjelena Gora je još u prvom dijelu prethodne sezone imala ozbiljne finansijske probleme, što je otežalo posao kompletnog stručnog štaba.

Budućnost Voli je tako odlučila da stručni štab bazira na domaćim trenerima. Uz iskustvo Subotića, koji je na vrhunskom nivou godinama radio kao trener a prije toga igrao u Grčkoj, angažovanje Mijovića i Todorovića je važno. Odraz je namjera kluba da rad sa mladima bude dodatno u fokusu u periodu pred nama.

Prvi pomoćnik, Baranin Mijović stručnost u radu dokazao je u različitim izazovima prošle sezone prvo rukovodeći juniorskom selekcijom tima i ekipom Studentskog centra, za koju su nastupali talenti ,,plavih u seniorskoj Prvoj A ligi. Potom i u izuzetno komplikovanom momentu za seniorsku ekipu, kada je preuzeo prvi tim ,,plavih krajem aprila i za pet sedmica stigao do šampionske titule u Super ligi.

Nikšićanin Todorović, bivši trener Sutjeske, ima izuzetnu reputaciju kako u radu sa mladim igračima, tako i u procesu skautinga. Mladi trener će biti dio stručnog štaba selektora Zvezdana Mitrovića, u reprezentaciji Crne Gore na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kini.

Pripreme Budućnost Volija za narednu sezonu počeće osmog avgusta u Podgorici, a do tada se očekuje da klub dovede dva pojačanja na bekovskim pozicijama.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve