Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Košarka: Mornar na pogonu od avgusta

Barani pregovaraju sa zvučnim košarkaškim imenima, a krajem septembra čekaju ih kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona

Mornar će početi pripreme za narednu sezonu prvog avgusta, a do tada će vrlo vjerovatno imati kompletiran tim.

Foto: Cdm.me

Barani pregovaraju sa zvučnim košarkaškim imenima, a krajem septembra čekaju ih kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona.

“Do 30. juna očekujemo da ćemo imati četvoricu novih igrača. Vjerujem da ćemo u borbu za nastup u FIBA Ligu šampiona ući od druge kvalifikacione runde. Ukoliko uspijemo da realizujemo dovođenje planiranih pojačanja, dobre su šanse da se kroz kvalifikacije domognemo evropskog takmičenja kazao je prvi operativac Mornara Đorđije Pavićević”, za Pobjedu. Cilj Barana je jasan, da pojačan tim za nastupajuću ABA sezonu formiraju što prije.

“Nakon sastanaka u Frankfurtu koji me čeka u četvrtak, vjerujem da ćemo vrlo brzo imati jedno, do kraja sedmice i dva pojačanja, o čemu ćemo obavijestiti javnost. Uz osnovu domaćih igrača koje smo zadržali, vjerujem da ćemo imati dobar projekat”, rekao je Pavićević.

Mornar planira i prijateljske mečeve za sezonu pred nama. Očekuje se veliki broj utakmica, prije svega u septembru…

“Znamo da ćemo 11. septembra igrati protiv Mege Bemax u Podgorici, a potom od 13. do 23. septembra igrati na jakom turniru u Kini. Nakon povratka iz Kine čekaju nas kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona” kazao je Pavićević.

Kao potencijalno veliko pojačanje na pozicijama spoljne linije, uz Dereka Nidama, za Mornar kao opcija figurira bek Džejkob Pulen, zvijezda Cedevite iz prošle sezone. Pulen ima i ponude iz Kine, a prema nezvaničnim informacijama, u Mornaru su spremni da čekaju eventualnu Pulenovu odluku do kraja mjeseca.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve