Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Košarka: Mornar direktno u drugom kolu kvalifikacija za LŠ

Vareze, nekadašnji šampion Evrope se restruktuira i finansijski oporavlja i odlučio je da u narednoj sezoni ne igra u FIBA LŠ. Zbog toga je jedno mjesto u kvalifikacijama zauzela lisabonska Benfika, a po rangu država, u drugoj rundi šansu dobija i Mornar

Naš vicešampion Mornar najvjerovatnije će nastup u FIBA Ligi šampiona početi u drugoj kvalifikacionoj rundi.

Foto: KK Mornar

Prošle sedmice je objavljeno da će ABA ligaš morati da počne nastup u evropskom takmičenju u septembru od prve runde kvalifikacija. Ipak, dobra vijest za barski klub stigla je iz Italije.

Vareze, nekadašnji šampion Evrope se restruktuira i finansijski oporavlja i odlučio je da u narednoj sezoni ne igra u FIBA LŠ. Zbog toga je jedno mjesto u kvalifikacijama zauzela lisabonska Benfika, a po rangu država, u drugoj rundi šansu dobija i Mornar.

Za nastup direktno u drugoj rundi kvalifikacija sada su predviđeni: Antverp, Bon, Lietkabelis, Torun, Burgos, Ventspils, Mornar i Nižnji Novgorod. Iz prve runde šansu će tražiti Kapfenberg, Baken, Donar, Inter Bratislava, Cmoki, Karhu, Legija Varšava, Sodertelje, Bakan, Falko, Benfika, Friburg, Keravnos, Priština, Oradea i Kijev.

Planirano je da prvi mečevi prve runde kvalifikacijabudu odigrani 17. ili 18. septembra, a revanši tri dana kasnije. Utakmice druge runde kvalifikacija na programu su 24. ili 25. septembra, odnosno 28. ili 29. septembra. Mečevi grupne faze počeće 8. i 9. oktobra, a posljednje 14. kolo biće odigrano 4. i 5. februara 2020. godine.

U periodu kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona Mornar, koji ima jasnu ambiciju da osvoji titulu prvaka Crne Gore, neće igrati Super kup ABA lige.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve