Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Košarka: Čeri blizu potpisa za Budućnost

Za zagrebačku Cedevitu Čeri je odlično igrao u sezoni 2017-18, a u Evropi je nastupao i za Žalgiris, Albu i Gazijantep. Takođe nastupao je za Klivlend Kavalirse 2014. godine, u osam utakmica

Plejmejker Vil Čeri (28) blizu je dogovora sa Budućnost Volijem za narednu sezonu, spekulisali su juče grčki mediji. Stručni štab je detaljno skautirao igrača, koji je tokom karijere i kratko nastupao za Golden Stejt u NBA, tokom tri dana prošle sezone.

Foto: KK Cedevita

Čeri je rođen i odrastao upravo u Ouklendu, gradu Golden Stejta. U razvojnom timu tog slavnog NBA tima, Santa Kruz Voriorsima, proveo je veći dio sezone za nama.

Za zagrebačku Cedevitu Čeri je odlično igrao u sezoni 2017-18, a u Evropi je nastupao i za Žalgiris, Albu i Gazijantep. Takođe nastupao je za Klivlend Kavalirse 2014. godine, u osam utakmica.

U sezoni 2017-18 u ABA ligi Čeri je postizao 11,1 poen, 3,2 asistencije, 2,8 skokova i čak 1,7 ukradenih lopti po utakmici. Igrač tog profila nameće se kao idealna zamjena za Nemanju Gordića, koji je potpisao za Partizan.

U američkoj G “razvojnoj” ligi za Santa Kruz u sezoni za nama bilježio je 9,1 poen, 4,3 asistencije, 3,7 skokova i 1,6 ukradenih lopti u prosjeku, na 46 utakmica.

Blizu potpisa za “plave” je i bek/krilo Džordan Hamilton, najbolji igrač jednog od najjačih italijanskih timova Breše.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve