Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Koronavirus: Utakmica Liverpula i Atletika uzrokovala 41 smrt

List Sandej tajms (Sunday Times) je objavio da je dolazak oko tri hiljade navijača Atletika u Veliku Britaniju uzrokovao širenje zaraze u oblasti Liverpula. Španija je početkom marta, kako pokazuju podaci pojedinih visokih institucija, imala oko 640 hiljadaslučajeva zaraženih, dok je u Britaniji broj bio oko 100 hiljada

Kontroverzna odluka da se dozvoli utakmica Lige šampiona između Liverpula i Atletiko Madrida 11. marta možda je dovela do 41 smrti povezane korona virusom, prenijeli su danas britanski mediji.

Salah, Foto: Liverpoolfc.com

List Sandej tajms (Sunday Times) je objavio da je dolazak oko tri hiljade navijača Atletika u Veliku Britaniju uzrokovao širenje zaraze u oblasti Liverpula.

Španija je početkom marta, kako pokazuju podaci pojedinih visokih institucija, imala oko 640 hiljadaslučajeva zaraženih, dok je u Britaniji broj bio oko 100 hiljada.

Evropska fudbalska unija (UEFA) je bila žestoko kritikovana zbog odluke da se utakmica ne otkaže ili da se igra pred praznim tribinama, uprkos što se duel Pari Sen Žermena i Borusije Dortmund iste večeri u Parizu igrao bez publike.

Fudbalsko prvenstvo Španije je dan kasnije privremeno supsendovano na dvije nedjelje, a potom i na neodređeno vrijeme.

La liga bi mogla da se, po riječima premijera Španije Pedra Sančesa, nastavi osmog juna, a tačan datum se očekuje naredne nedjelje.

Premijer liga Engleske još nije odredila datum za nastavak takmičenja. Očekuje se da se sa normalnim treninzima nastavi tek polovinom juna.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve