Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Koronavirus paralisao i Singapur: Treba biti psihički jak

U dalekoj azijskoj zemlji živi crnogorski napadač Boris Kopitović, koji je u zimskom prelaznom roku iz Petrovca realizovao transfer u Tampines Rovers, do trenutka prekida lidera na prvenstvenoj tabeli

Singapur je među posljednjim zemljama zaustavio sport usljed pandemije korona virusa.

Kopitović, Foto: Tnp.sg

Konkretno fudbalska liga je stopirana nakon utakmica koje su odigrane 20. marta, dok su od prije tri dana zvanično uvedene mjere zaštite od eskalacije pošasti koja je paralisala svijet.

U dalekoj azijskoj zemlji živi crnogorski napadač Boris Kopitović, koji je u zimskom prelaznom roku iz Petrovca realizovao transfer u Tampines Rovers, do trenutka prekida lidera na prvenstvenoj tabeli.

“Virus je i ovdje počeo da se širi i država je uvela mjere zaštite prije nekoliko dana. Zatvoreni su lokali, noćni klubovi, škole, bioskopi, zabranjena su okupljanja u grupama, savjetovano je da se ne prave gužve i da se najviše vremena provodi kod kuće. Imamo slobodu kretanja, a to je jako bitno za nas sportiste koji treba da trčimo u prirodi. Ovo je nešto što je iznad nas. Moramo poštovati preporuke jer je zdravlje najvažnije. Treba biti jak u glavi, izdržati sve ovo, a kada virus postane prošlost vratićemo se normalnom životu”, rekao je Kopitović.

Korpuletni ofanzivac nedavno je imao posjetu iz Crne Gore, a sada vrijeme uglavnom provodi sa saigračem i pomoćnim trenerom koji su iz Novog Pazara.

“Tu mi je bila djevojka, a takođe i moj rođeni brat. Proveli su neko vrijeme u Singapuru, ali kako je virus sve više uzimao maha vratili su se u Crnu Goru. Maltene su uhvatili posljedji avion odavde, jer je nakon toga aerodrom zatvoren. Po dolasku u našu zemlju oboje su smješteni u obavezni dvonedjeljni karantin u Igalu. Ja nijesam razmišljao o povratku. To trenutno nije ni izvodljivo odavde nema letova, a i tražili su iz kluba da stranci ostanu. Sada se najviše družim sa saigračem Mehmedovićem, kao i pomoćnim trenerom. Obojica su iz Novog Pazara”, kazao je nekadašnji igrač Titograda i Koma.

Fudbala u Singapuru neće biti do kraja aprila, a ekipe neće trenirati najmjenje do polovine sljedećeg mjeseca.

Svaki igrač, makar iz Tampinesa, dobio je program za individualni rad dok je na snazi prinudna pauza.

“Liga je stopirana do kraja aprila, a vjeruje se da će potom biti nastavljena. Vjerovatno bez prisustva publike, kao što su odigrana dva posljednja kola. Nema ni timskih treninga do 15. aprila, ali smo svi dobili individualni program do tada. Obavezne su vježbe i trčanje, različitog intenziteta, zavisno od koncepta treninga, sa ciljem da održimo fizičku pripremljenost dok se prvenstvo ne nastavi”, ističe Kopitović.

Kopitović je u Singapuru produžio dobru formu iz Petrovca, o čemu svjedoči činjenica da je na četiri prvenstvene utakmice postigao dva gola, bio je strijelac i u finalu kada je osvojio trofej “Komjuniti šilda”, a dva puta je pogodio mrežu u grupnoj fazi Azijskog kupa.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve