Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Koronavirus: Legendarni Materaci u karantinu i prisjetio se Mundijala 2006. i meča s Njemačkom

Materaci je slobodne iskoristio da se prisjeti Svjetskog prvenstva 2006. u Njemačkoj kada je sa azurima popeo na krov planete. Italijani su u velikom finalu savladali Francusku poslije penala, ali meč koji se posebno pamti je pobjeda protiv Njemačke – 2:0

Cijela Italija je u izolaciji zbog pandemije korona virusa, a među onima koji prethodne sedmice provode u kućnom karantinu je i bivši fudbaler Marko Materaci.

Materaci, Foto: En.espn.co.uk

Slobodne dane je iskoristio da se prisjeti Svjetskog prvenstva 2006. u Njemačkoj kada je sa azurima popeo na krov planete. Italijani su u velikom finalu savladali Francusku poslije penala, ali meč koji se posebno pamti je pobjeda protiv Njemačke – 2:0.

“Igrali smo bolje nego što se sjećam. Maltretirali smo Njemce na njihovom terenu”, izjavio je Materaci.

“Odigrali smo odlično u polufinalu ili finalu. Ja sam bio bolji u polufinalu protiv Njemačke. Na trenutke sam previše ‘iskakao’ iz svoje pozicije, ali Fabio Kanavaro i Điđi Bufon su bili iza mene, tako da sam mogao da odem i po kafu da sam htio”, prisjetio se Materaci.

On je zatim detaljnije opisao meč kojeg se najdraže sjeća. Baš smo bili bezobrazni protiv Njemaca, maltretirali smo ih na njihovom terenu.

“To je bilo izuzetno zadovoljavajuće za nas. Mislim da je to bilo pravo finale turnira, najbolji meč sigurno”, istakao je Materaci.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve