Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Korda eliminisao Medvedeva u trećem kolu Australijan opena

Medvedev je razočarao, a Petr briljirao napadačkom igrom u duelu koji je mogao da riješi i ranije

Sebastijan Korda (22) priredio je novi šok na Australijan openu – u 3. kolu pobijedio je Danjila Medvedeva 7:6, 6:3, 7:6 i i potpuno nadigrao prošlogodišnjeg finalistu.

Na istom terenu u Melburnu na kom je njegov otac Petr Korda osvojio titulu prije 25 godina, veliki talenat pokazao je izuzetnu mentalnu snagu protiv bivšeg šampiona US opena. Medvedev je razočarao, a Petr briljirao napadačkom igrom u duelu koji je mogao da riješi i ranije.

Pobjednik je realizovao pet od deset brejk-šansi, rivalu dozvoljavao da nadoknadi brejkove zaostatka i u prvom i u trećem setu, ali je u ključnim momentima taj-brejka ipak bio bolji. Korda je imao čak 29 neiznuđenih grešaka više, ali je servirao hrabro i imao veći procenat osvojenih poena na prvi servis (72:67 procenata).

Ovakav epilog je razočaravajući za Moskovljanina Medvedeva. Prošle godine proveo je 22 sedmice na vrhu planetarne ATP liste, a nakon Australijan opena neće biti ni među najboljih deset na svijetu.

Meč je trajao tri sata i minut, a Kordu nije mentalno poremetilo ni to što je ispustio servis-gem u momentima kada je servirao za meč. Naredni protivnik 29. nosioca, finaliste ATP turnira u Adelejdu prije manje od dvije sedmice, biće Poljak Hubert Hurkač, deseti nosilac.

Amerikanac češkog porijekla Korda ostvario je najveći trijumf dosadašnje karijere, a treći put igraće u osmini finala nekog gren slem turnira. Teniser visok 196 santimetara do sada je osvojio jednu ATP titulu, u Parmi u maju 2021. godini (na šljaci).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve