Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Konkurs za selektora Belgije: Tražimo serijskog pobednika

Belgijance naredni mečevi očekuju u martu 2023. godine, kada se igraju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine

Fudbalski savez Belgije je na društvenim mrežama objavio konkurs koji za cilj ima nalaženje i angažovanje najboljeg kandidata na poziciju selektora seniorskog državnog tima, pošto je saradnji sa Robertom Martinezom došao kraj.

Martinez je poslednji put vodio Belgijance na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je njegov tim ostvario ogroman neuspjeh ispadanjem već u grupnoj fazi sa četiri boda iz mečeva sa Marokom, Hrvatskom i Kanadom.

Belgija je savladala Kanadu u prvom kolu 1:0, u drugoj utakmici je Maroko bio bolji sa 2:0, a remi u kom su mreže mirovale sa Hrvatima je značio plasman tek na treću poziciju grupe F i kraj takmičenja.

„Belgijski fudbalski savez za selektora reprezentacije traži osobu koja zna kako se pobjeđuje. Novi selektor mora biti veoma ambiciozan. Neophodno je međunarodno iskustvo rada na najvišem nivou, poznavanje taktike i odgovarajuće karakterne osobine. Tražimo serijskog pobjednika koji ima iskustva u vođenju vrhunskih fudbalera, zna da stvori zajedništvo unutar tima i integriše mlade igrače. Fudbalski savez traži taktičkog eksperta koji odluke donosi uz pomoć podataka, tehnologije i objektivnih parametara koji njeguje i oslanja se na sportsku strukturu i stručnost našeg sistema“, piše u saopštenju Fudbalskog saveza Belgije.

Belgijance naredni mečevi očekuju u martu 2023. godine, kada se igraju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve