Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Kolaković: Imamo fenomenalne uslove za rad, to se rijetko gdje nalazi

Poljaci su već odradili prvi trening u kompleksu hotela ''Voco'', juče su imali dan pauze, a danas nastavljaju trenažni proces

Crnogorski odbojkaši će posljednje provjere pred start Evropskog prvenstva imati u srijedu i petak u Podgorici protiv poljskog Zavjerćea, kluba na čijoj je klupi naš proslavljeni trener Igor Kolaković.

Poljaci su već odradili prvi trening u kompleksu hotela ”Voco”, juče su imali dan pauze, a danas nastavljaju trenažni proces.

– Naš dolazak sam bio dogovorio sa predsjednikom Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetkom Pajkovićem još prošle godine, da, ukoliko se Crna Gora kvalifikuje za EP, dođemo i sparingujemo. Mislim da imamo dobar kvalitet, i u sastavu u kojem smo došli, da možemo da pomognemo reprezentaciji Crne Gore, a i nama ovom periodu. Da odigramo par mečeva koji će nam značiti – kaže Kolaković za Pobjedu, uz zahvalnost Pajkoviću i OSCG za razumijevanje i gostoprimstvo.

– Dočekali su nas da ne može bolje. Na svakom koraku su nam pri ruci i svaka im čast – dodaje Kolaković, koji je slobodnu neđelju iskoristio da sa ekipom obiđe Budvansku rivijeru i barem djelimično Poljacima pokaže ljepote Crne Gore.

Kolaković potvrđuje da Zavjerće u kompleksu hotela ”Voco” ima sve što je potrebno za idealan rad.

– Ja sam neko ko, možda, ima više iskustva od njih sa ovim stvarima. Ovo su fenomenalni uslovi, u jednom objektu imate hotel, dvoranu, teretanu, bazen, saunu…To se rijetko gdje nalazi. Oni su oduševljeni, iako smo tek došli. Prvo, Crna Gora je atraktivna destinacija, drugo postavljen je i tarafleks pa su i fenomenalni uslovi za trening u dvorani. Siguran sam da će na kraju boravka svi u mom klubu biti prezadovoljni – ističe Kolaković.

Nekadašnji trofejni trener Budućnosti, koji 12 godina s uspjehom radi u inostranstvu, ne dolazi sa ekipom prvi put na pripreme u Crnu Goru. Naime, u maju 2017. godine Kolaković je sa selekcijom Irana gostovao u Budvi i njegov tim je sparingovao sa našim odbojkašima.

– Trebao sam sa Iranom da dođem i prije dvije godine, ali smo morali da otkažemo, jer su igrači Irana imali problem sa svojim Savezom. Kad god budem imao priliku, tražiću saradnju sa OSCG. Naravno, ta saradnja je obostrana, OSCG ima mogućnost da iskoristi u ovom trenutku poziciju Zavjerćea kao izuzetno kvalitetnog poljskog ligaša, u smislu dalje saradnje i sparingovanja – zaključio je Kolaković.

Ekipa promijenjena, visoki ciljevi u prvenstvu

Kolaković je prošle sezone sa Zavjerćeom ispunio plan u Plusligi (8. mjesto), a plasirao se i na finalni turnir Kupa.

– Iz prošlogodišnjeg sastava je pet igrača ostalo, došlo je devet novih. Sa nama u Podgorici nisu Argentinac Fakundo Konte, koji je još na odmoru od Olimpijskih igara u Tokiju, Uroš Kovačević koji je na pripremama reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo, kao ni Portugalac Miguel Tavareš – kaže Kolaković.

Kolaković ističe da je ovogodišnji tim jači nego onaj prošlosezonski, ali da je i liga jača.

– Gotovo sve ekipe su se ozbiljno pojačale strancima, mnogo kvalitetnijim nego prošle sezone, a vratili su se i neki Poljaci iz stranih liga. Naši ciljevi su, svakako, visoki, mi smo ih sami sebi nametnuli, kao i skoro sve ekipe u Poljskoj, ali želimo da igramo značajnu ulogu u prvenstvu – dodao je Kolaković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve