Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Kol: Ne osjećamo pritisak, Cedevita će pasti u Morači

“Plavi” gube 1:0 u polufinalnoj seriji ABA lige i samo ih trijumf ostavlja u trci za odbranu regionalnog trona

Košarkaš Budućnosti Voli Noris Kol poručio je da ne osjećaju pritisak i vjeruju da će Cedevita da padne u “Morači”.

Foto: KK Budućnost Voli

“Plavi” gube 1:0 u polufinalnoj seriji ABA lige i samo ih trijumf ostavlja u trci za odbranu regionalnog trona.

Predstojeća utakmica sa Cedevitom je meč u kojem nemate pravo na kiks. Da li ste svjesni toga i osjećate li pritisak pred meč sa Zagrepčanima?

“Da, svjesni smo da je izuzezno važna utakmica pred nama ali ne, ne osjećam pritisak. Ja uživam da igram u velikim utakmicama, uživam da igram u utakmicama sa velikim pritiskom i uživam u ovakvim momentima”, rekao je Kol na početku razgovora za CdM.Šta je neophodno popraviti, kako bi se vratili u borbu za plasman u finale ABA lige?

“Moramo igrati i razmišljati o svakom posjedu posebno, ići napad po napad. Takođe moramo biti povezani i defanzivno i ofanzivno što nam se dešavalo da ne budemo u pojedinim mečevima.”

Postavio si se kao lider tima u nekim mečevima Evrolige. Da li nešto slično od tebe možemo očekivati i u plej ofu ABA lige?

“Da, kao što sam rekao, uživam u ovakvim momentima i utakmicama. Možete od mene možete očekivati da dam sve od sebe da ekipa dođe do pobjede.”

Sa druge strane biće tvoji zemljaci Eldžin Kuk i Džejkom Pulen. Kako zaustaviti najbolje igrače Cedevite koji su u prvom meču predvodili rivala do pobjede?

“Da, oni su odlični igrači ali nisu nezaustavljivi. Moramo se držati naših principa i našeg plana u odbrani kako bi smo ih usporili i onemogućili da dođu do izražaja.”

Budućnost je savladala Cedevitu u posljednjih pet međusobnih duela u Podgorici i za neuspjeh ne zna još od decembra 2016. Da li to može bitan faktor u nedjelju?

“Sigurno da može biti faktor jer imamo odličan domaći teren. Sala je rasprodata i očekujemo da nam navijači daju ekstra energiju i da nas podrže kako bi došli do izuzetno važne pobjede.”Šta bi poručio navijačima koji i dalje vjerno bodre tim, bez obzira što rezultati nisu bili na očekivanom nivou?

“Navijačima želimo da kažemo hvala. Nadamo se da će nas podržati kao tokom cijele sezone i da ćemo mi na terenu dati sve od sebe kako bi ih reprezentovali na najbolji mogući način.”

Da li dobra igra iz većeg dijela susreta protiv Barselone hrabri pred mečeve odluke u regionalnom takmičenju?

“Naravno da hrabri. Ne samo utakmica sa Barselonom, već i neke utakmice ranije koje smo igrali dobro ali nismo dolazili do pobjede. U nedjelju moramo popraviti defanzivni pristup iz prošlog meča i vjerujem da ćemo doći do pobjede protiv Cedevite”, zaključio je Noris Kol.

Budućnost Voli i Cedevita igraće večeras od 19 sati.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve