Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Kobs: Važna pobjeda, ponosan sam na način na koji smo odigrali završnicu

Pred stručnim štabom je da pronađe prave odgovore zbog čega je od 13 izgubljenih lopti na utakmici čak pet bilo u periodu od 31. do 39. minuta, kada je Borac od 12 poena deficita stigao do izjednačenja

Nema jednoznačnih zaključaka za Budućnost Voli nakon pobjede 76:72 nad Borcem u Čačku, niti ih može biti kada ekipa nakon 30 odlično odigranih minuta prokocka visoku prednost, pa u dramatičnoj završnici ipak zasluži trijumf.

Ova pobjeda za ekipu može biti jasan podstrek, da se problemi u igri rješavaju što prije.

Pred stručnim štabom je da pronađe prave odgovore zbog čega je od 13 izgubljenih lopti na utakmici čak pet bilo u periodu od 31. do 39. minuta, kada je Borac od 12 poena deficita stigao do izjednačenja.

Zbog čega je ekipa ubacila svega 32 poena u drugom poluvremenu?

Zašto je problem sa šutom za tri poena kontinuiran (u ovom meču ,,plavi” imali svega 20 procenata realizacije šuta za tri)?

Ono što ”plavima” u ovom trenutku i nakon meča sa Borcem niko ne može oduzeti je izuzetna požrtvovanost. Riješenost da se pronađe reakcija nakon dva poraza od Cedevita Olimpije. Pogotovo je bila očigledna u igri Džastina Kobsa plejmejker je bio igrač meča sa 19 poena, po tri skoka i asistencije, šut 9-5 iz igre i 24 indeksna poena.

– Bitno je da smo ostvarili bitnu pobjedu za nas na vrlo nezgodnom terenu. Igrali smo protiv dobro vođenog mladog tima. Od starta smo nastupili sa mnogo energije, tokom cijelog prvog poluvremena. Borac je odgovorio u nastavku, odličnom odbranom su pokušavali da nam nametnu pritisak, rekao je Kobs.

Treneru Petru Mijoviću se u trećoj dionici isplatila atipična odluka da je skoro u cjelosti odigraju starteri (visoka petorka sa Edžimom na niskom i Danilom Nikolićem na visokom krilu).

Problemi su nastali od početka četvrte četvrtine, kada su na terenu bili igrači koji meč počinju sa klupe… Tako je rotacija bila mač sa dvije oštrice za tim a Borac je ekipa koja na svom terenu zna odlično da iskoristi momente nesigurnosti protivnika.

– Borac je pokušavao različite stvari, mijenjao sisteme u odbrani… Što se same završnice tiče, ponosan sam na moj tim. Džoni (Nikola Ivanović) preuzimao je odgovornost i režirao neke bitne momente u finišu. Zaista dobro igra za nas. Mel (Melvin Edžim) je takođe ubacio veliki šut za pobjedu na kraju. To je sjajno za nas, rekao je Kobs.

Ono što je očigledno nakon meča bilo, i u izjavi Kobsa, ponašanju igrača na terenu, izjavi trenera Mijovića je olakšanje. Serija poraza je prekinuta na nezgodnom terenu. Ekipa će rasterećenija, prije svega više fokusirana na izazove koji slijede, nastupiti u narednim mečevima. Počev od potencijalno najtežeg gostovanja do početka plej-ofa u ABA ligi ili eventualnog četvrtfinala Evrokupa. U utorak ,,plave” u Bolonji čeka meč sa moćnim Virtusom, favoritom Evrokupa, u 3.kolu Top 16 faze.

– Gledamo naprijed, radujemo se narednom meču. Znamo naše ciljeve i vjerujemo u našu igru, dodao je Kobs.

Serija od pet gostovanja u svim takmičenjima biće završena u subotu, kada će podgorički tim u Beogradu igrati meč protiv FMP-a.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve