Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Kobs: Sudbina je u našim rukama

Budućnost ima šansu da u petak pobjedom u Baru stavi tačku na polufinalnu seriju plej-ofa, i izbjegne eventualnu majstoricu, sa kojom ove sezone nije imala dobro iskustvo u četvrtfinalu Evrokupa (poraz od Monaka)

Budućnost je odbranila domaći teren, pobjedom od 97:88 je povela 1:0 protiv Mornara, u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige, i stigla na korak od cilja – plasmana u veliko finale.

Početak meča nije obećavao, Budućnost je dozvolila rivalu da u prvoj četvrtini ubaci 31 poen, do poluvremena se meč kretao u okvirima koji više odgovaraju gostima (rezultat na odmoru je bio 52:51), ali su od treće četvrtine stvari došle na svoje mjesto. Podgoričani su agresivnom odbranom natjerali goste na teške šuteve, koje su uglavnom promašivali (za razliku od prve polovine meča), proradila je dalekometna paljba „plavih“, pa je utakmica prelomljena na prelazu iz treće u četvrtu četvrtinu, kada je Budućnost stigla do dvocifrene prednosti (82:71)…

– Radili smo na odbrani čitavu sedmicu, jer znamo da je Mornar dobar napadački tim. Znali smo da će odbrana biti ključna za ovu seriju, korigovali smo je nakon prve četvtine. U drugoj utakmici moramo bolje da otvorimo utakmicu, da ih držimo na 18 do 20 poena po četvrtini. Ako u tome uspijemo, sudbina je u našim rukama, rekao je MVP meča Džastin Kobs, plej Budućnosti.

Budućnost ima šansu da u petak pobjedom u Baru stavi tačku na polufinalnu seriju plej-ofa, i izbjegne eventualnu majstoricu, sa kojom ove sezone nije imala dobro iskustvo u četvrtfinalu Evrokupa (poraz od Monaka).

– Pokušaćemo da završimo seriju u Baru, kako bismo se odmorili za rivala u finalu, ko god bio. Zato je ta utakmica veoma važna za nas. Kao što je naš trener rekao, mi smo bolji tim, pokazali smo to tokom čitave sezone, i važno je da u drugoj utakmici to dokažemo, dodaje Kobs.

Budućnost je prije nešto više od dvije sedmice igrala i izgubila ubjedljivo u Baru (100:92), u meču u kojem je dobro počela (povela 31:18 u prvoj četvrtini), ali je od druge četvrtine potpuno pala, naročito defanzivno.

– I tada je odbrana presudila, prestali smo da je igramo. Kada igramo čvrsto, i tjeramo ih da uzimaju teške šuteve, preko podignutih ruku, svakako je bolje. Kada ima otvorene šuteve, posebno za tri poena, Mornar se osjeća lagodnije. Sa druge strane, kada smo agresivniji u odbrani nije im lako da šutiraju, i zato je cilj da budemo defanzivno agresivni, da igramo dobru odbranu, zaključio je američki košarkaš sa crnogorskim pasošem.

Bilo je lijepo čuti navijanje sa tribina

Protiv Mornara je Budućnost imala podršku oko 200 navijača, koji su domaćim košarkašima pomogli da dođu do pobjede, iako je sve to daleko od nekadašnje atmosfere pune ”Morače”.

– Ne bih rekao da je lakše, ali je bilo dobro, konačno, vidjeti neke ljude na tribinama. Širom Evrope se igra pred praznim tribinama, pa je bilo lijepo čuti navijanje sa tribina, jer je tako uzbudljivije igrati košarku. Za mene je to značilo dodatnu energiju, rekao je Kobs.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve