Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Kobs: Pobjeda u Parizu bila bi sjajan uvod za derbi protiv Partizana

Džastin jasno ističe ambicije za sedmicu pred nama – kako u utorak u Francuskoj protiv Bulonj Metropolitena u Evrokupu, tako i protiv Partizana u Beogradu u ABA derbiju u subotu

Pobjeda od 25 poena razlike protiv Splita, za Budućnost Voli je već na premijeri ABA lige značila i potvrdu reputacije jednog od kandidata za najviši plasman u regionalnom takmičenju. ,,Plavi“ su u momentu forme u kom žele da budu.

Kobs, Foto: KK Budućnost

Ukoliko izuzmemo probleme koje će stručni štab trenera Petra Mijovića pokušati da rješava u hodu (loša forma novajlije Rašada Vona, deset ofanzivnih skokova Splita u prvom poluvremenu) – Podgoričani nemaju mnogo razloga za brigu. Uoči serije teških mečeva djeluju uigrano i spremno u oba pravca igre. U sliku uklopio si i startni plejmejker, naš reprezentativac Džastin Kobs. Protiv Splita je ubacio 12 poena uz četiri asistencije dvije ukradene lopte, za 19 minuta na parketu, u rutinskom izdanju.

“Ono što trenutno možete vidjeti u našim partijama, što je bilo očigledno u naše dvije uvodne pobjede, je to da smo tim koji je stekao određeno važno iskustvo. Skoro svi smo tu već makar dvije godine. Ta timska hemija je fantastična. U međuvremenu ekipu smo proširili, tako da možemo reći da smo cjelina sa mnogo košarkaškog talenta. Sada samo mogu da poželim da ćemo nastaviti da radimo zajedno u ovom ritmu, da ponovo dođemo makar u poziciju i budemo na nivou na kom smo bili prošle sezone, u momentu prekida takmičenja”, rekao je Kobs.

Džastin jasno ističe ambicije za sedmicu pred nama – kako u utorak u Francuskoj protiv Bulonj Metropolitena u Evrokupu, tako i protiv Partizana u Beogradu u ABA derbiju u subotu.

“Želimo da na teren izađemo sa istom energijom koju smo pronašli u prethodnim duelima. Kao vrlo talentovan i odlično utreniran tim. To je ono što očekujem od nas samih. Da se fokusiramo na odbranu, držimo plana i kući vratimo sa pobjedom. Vjerujem da smo u boljoj situaciji nego prošle godine, i zbog talenta novih ljudi koji su tu i zbog našeg iskustva. Dakle, u Pariz po pobjedu, pa da se spremamo za veliki meč u subotu, protiv Partizana u Beogradu”, kazao je Džastin.

Plejmejker ,,plavih“ od polovine marta do polovine avgusta nije imao priliku za pravi košarkaški trening. A u stručnom štabu Budućnost Volija su izuzetno zadovoljni, u kako dobroj formi je stigao u Podgoricu nakon pet mjeseci u Los Anđelesu.

“Iskreno, to je bilo i korisno za mene jer sam prvi put od prve godine na koledžu dobio priliku da se rasteretim i na pravi način odmorim. Uvijek sam u teretani, uvijek u procesu rada, taj režim nije ništa novo za mene. Tako da sam mogao i da dostignem taj potreban nivo, da kažem da sam u potpunosti stigao spreman za ljetošnje pripreme”, rekao je Kobs.

Džastin je istakao, da je sada i fizički i mentalno spreman za sezonu u kojoj Budućnost Voli nastupa sa velikim ambicijama. Kako u Evokupu, tako i u ABA ligi…

“Sa jedne strane, košarka je nedostajala, jer i dok sam radio u teretani nijesam imao pravi košarkaški trening. Ali bio je to period i svojevrsnog preispitivanja za mene. Život je ipak veći od košarke, a ja sam dobio priliku da provedem vrijeme sa sinom, sa porodicom. Prvi put sam postao otac, mogao sam da se prepustim roditeljstvu, da gledam kako moj sin odrasta praktično iz dana u dan, da se ja ostvarujem kroz njega. Vjerujem da je to dobro za mene, kako na terenu, tako i van njega”, zaključio je Džastin Kobs.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve