Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Kobs: Ovo su trenuci kada se vidi pravi karakter ekipe

Budućnost je, tako, ,,osuđena“ na treće mjesto, iako nije matematički na toj poziciji, ali dva poraza i utakmica manje u odnosu na Cedevita Olimpiju daju određenu sigurnost. Naravno, pod uslovom da se Podgoričani što prije vrate na pobjednički kolosijek, nakon tri poraza u nizu na dva fronta, prvi put u sezoni. Počev od meča u srijedu sa grčkim Promiteasom, u Evrokupu…

Nakon poraza od Partizana u ,,Morači“ (80:72) samo splet srećnih okolnosti, odnosno serije neplaniranih poraza Partizana i (ili) Crvene zvezde, može dovesti Budućnost Voli do barem druge pozicije na tabeli, koja vodi direktno u polufinale plej-of.

Sedam utakmica prije kraja ligaškog dijela, ,,plavi“ imaju tri poraza više od Crvene zvezde, a dva od Partizana, koji, međutim, ima i dvije utakmice više. Iznenađenja su uvijek moguća, posebno za timove koji igraju na dva fronta, ali, realno, za Crvenu zvezdu je jedina prava opasnost gostovanje u ,,Morači“ (zaostali meč 15. kola), a za Partizan meč u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije.

Budućnost je, tako, ,,osuđena“ na treće mjesto, iako nije matematički na toj poziciji, ali dva poraza i utakmica manje u odnosu na Cedevita Olimpiju daju određenu sigurnost. Naravno, pod uslovom da se Podgoričani što prije vrate na pobjednički kolosijek, nakon tri poraza u nizu na dva fronta, prvi put u sezoni. Počev od meča u srijedu sa grčkim Promiteasom, u Evrokupu…

– Značajan je svaki meč. Mi smo napravili takvu ,,atmosferu“ i prihvatamo ovo takmičenja da je svaka utakmica ,,život i smrt“. To je, generalno, upitan pristup, ako svaku utakmicu gledaš tako. Ali igrači moraju da se prilagode, neki su na to navikli, neki nijesu. Šta da radim, to je to kad igraš ovdje. Da li je lako? Ne, nije – objašnjava trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić pod kakvim pritiskom igra njegova ekipa na dva fronta.

Trener Podgoričana ističe da je teži poraz u Zadru nego ovaj od Partizana u ,,Morači .

– Taj poraz u Zadru se preliva. Bolje smo igrali u Ljubljani, ali Cedevita Olimpija je dobar tim. Ja mislim da smo i protiv Partizana bolje igrali, ali prosto Partizan je bolji tim i pobijedio je. Nama su malo falili neki penali u završnici, neki ziceri – ističe trener Budućnosti.

Uzbuđeni zbog atmosfere

Nakon lošeg starta i vođstva gostiju od 15:1, Budućnost je bila primorana da juri prednost Partizana tokom čitavog prvog poluvremena. I uspjela je da je sustigne i prestigne početkom treće četvrtine, ali su tri vođstva (42:41, 44:43, 47:45) u tom kvartalu, ipak, bila nedovoljna da se nastavi serija pobjeda protiv Partizana u ,,Morači“, koja je do neđelje veče trajala sedam godina.

– Partizan je je iskusan, veoma kvalitetan tim, sa ,,velikim“ trenerom. Došli su u ,,Moraču“ sa velikom energijom, kao što je i trebalo nakon ubjedljivog poraza u Litvaniji u Evrokupu. Mi, sa druge strane, nijesmo imali isti odgovor na naš poraz u Ljubljani, a bili smo i uzbuđeni zbog atmosfere u dvorani, ja sam sigurno bio. Mislim da smo izašli sa energijom na teren, ali je Partizan igrao veoma agresivno. Od druge četvrtine smo smo zaigrali mirnije, počeli smo da pogađamo koš, lopta je imala dobar protok, igrali smo dobru utakmicu. Ali, iskreno, na kraju je u tom meču pobijedio bolji tim – kaže za Pobjedu plej Budućnosti Džastin Kobs, sa 15 poena najefikasniji igrač meča, uz četiri skoka i tri asistencije.

Činjenica da su prvi put u sezoni upisali tri uzastopna poraza ne brine crnogorskog reprezentativca.

– Ništa u životu nije savršeno, uvijek ima uspona i padova. Tako je i u košarci, zato je tako zanimljiva, zato je volimo, zato se takmičimo da bolji tim pobijedi. Ovo su trenuci kada se vidi pravi karakter ekipe, nakon tri poraza u nizu. Moramo da odgovorimo na to, da radimo i da se borimo i pobjeđujemo. I dalje smo na pristojnom trećem mjestu u ABA ligi i Evrokupu, mislim da smo dobri. Bitno je da ne gubimo samopouzdanje – dodao je Kobs.

Budućnost se okreće meću sa Promiteasom u srijedu, a pobjeda je imperativ u borbi za prve četiri pozicije u grupi B koje donose prednost domaćeg terena u osmini finala plej-ofa.

– Sada moramo da pobijedimo sve utakmice, pred nama je lakši raspored, ne računajući meč sa Crvenom zvezdom. Mislim da smo bolji tim od Promiteasa, i to treba da pokažemo na terenu – zaključio je Kobs.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve