Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Kobs o potencijalnoj završnici ABA lige: Niko od nas nije bolji u plej-of seriji

Plejmejker naše reprezentacije i podgoričkog ABA ligaša, osvajača duple krune u domaćim takmičenjima, ovih dana je u svom domu u Los Anđelesu. Skoro dvije sedmice Kobs je van ritma treninga

Džastin Kobs (29) je ubijeđen da Budućnost Voli ove sezone ima šampionski potencijal u ABA ligi, ukoliko se takmičenje nastavi.

Kobs, Foto: KK Budućnost

Plejmejker naše reprezentacije i podgoričkog ABA ligaša, osvajača duple krune u domaćim takmičenjima, ovih dana je u svom domu u Los Anđelesu. Skoro dvije sedmice Kobs je van ritma treninga…

“Već 12 dana bez košarke i to mi teško pada, nije to nešto što bi se očekivalo. Svakako ne nešto čemu se bilo ko od nas nadao, daleko od toga”, kazao je Kobs.

Džastin je kandidat za najboljeg igrača regularnog dijela ABA sezona gotovo izvijesno će dobiti tu nagradu, bez obzira na to, da li će regionalno takmičenje dobiti epilog ovog proljeća.

“Mnogo je bitniji onaj timski utisak. Kada smo mi iz Budućnosti u pitanju, definitivno nije isto kao u slučaju nekih timova, kojima je svejedno da li će ova sezone dobiti epilog ili ne”, kazao je Kobs.

Potom je naglasio da su šampionske ambicije svih u Budućnosti sa pokrićem.

“Siguran sam, bilo ko u ABA ligi nas ovog proljeća ne bi mogao pobijediti u seriji u tri ili pet mečeva, odnosno na dvije ili tri pobjede. Prosto tako je, toliko talenta i kvaliteta imamo”,  dodao je Kobs.

Ove sezone Kobs je u ABA ligi ostvario učinak od 15,7 poena, pet asistencija, 2,1 skok i 1,3 ukradene loptu po meču. na 21 odigranoj utakmici. U posljednjih 15 utakmica ostvario je dvocifren broj poena.

Prvi je strijelac i asistent Budućnosti, a sa 18,6 indeksnih poena po meču treći je u ligi i prvi među igračima ekipa koje konkurišu za plej-of.

Strani igrači Budućnosti dobili su dozvolu da napuste Crnu Goru tokom pandemije korona virusa, uz uslov da se vrate u tim, ukoliko se steknu uslovi za odigravanje završnice ABA lige.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve