Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Kobs neizvjestan za pretkvalifikacije: Ima obaveze u Americi, vjenčanja, kumstva…

Za košarkašima Crne Gore su četiri dana rada i šest treninga na Zlatiboru, u prvoj fazi priprema za avgustovske pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Selektor Boško Radović je zadovoljan sa onim što je do sada odrađeno, a najviše zbog toga što nema zdravstvenih problema u ekipi

Iako je bio najavljen na spisku za početak priprema, plejmejker Džastin Kobs se još uvijek nije priključio saigračima iz reprezentacije.

A i neizvjesno je da li će bek Budućnosti uopšte biti dio selekcije u ovoj akciji…

– On ima neke obaveze kroz Ameriku, vjenčanja, kumstva, itd… On bi trebao da se pojavi kad se mi vratimo iz Skoplja, 5. ili 6. avgusta, pa ćemo da vidimo u kakvoj je formi, da vidimo gdje je i što je. Ako bude u stanju da pomogne, onda će da pomogne. Ako ne može, svakako imamo igrače na toj poziciji. Tu su Nikola Ivanović, Igor Drobnjak i Mašan Vrbica. Ponavljam, ako Kobs bude u formi i na zadovoljavajućem nivou, onda će pomoći. U suprotnom, to je to. On bi trebao tada da se pojavi, pa ćemo vidjeti, o tom, potom, rekao je selektor Boško Radović.

Za košarkašima Crne Gore su četiri dana rada i šest treninga na Zlatiboru, u prvoj fazi priprema za avgustovske pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Selektor Boško Radović je zadovoljan sa onim što je do sada odrađeno, a najviše zbog toga što nema zdravstvenih problema u ekipi…

– Prilično je rano za neku ozbiljniju analizu, ali raduje da je većina reprezentativaca došla spremna na pripreme, sa zavidnom fizičkom formom. To nam olakšava posao da odmah možemo da uđemo u ,,košarku“. U svakom slučaju, momci vrijedno rade, kaže za Pobjedu selektor Boško Radović.

Zlatibor je godinama baza za dio priprema crnogorskih košarkaša.

– Imamo odlične uslove, od hotela do dvorane, do svega ostalog. Najveći dio treninga obavljamo u dvorani, u kombinaciji sa teretanom. Prvi dani su bili neki uvod, prvenstveno rad na snazi, za ono što tek treba da radimo. Nemamo nikakvih povreda, za sada sve ide po planu, dodaje Radović.

U međuvremenu se igračima na Zlatiboru priključio Jovan Kljajić, koje je u Podgorici čekao nalaz magnetne rezonance zbog povrede ruke.

– Iz Amerike je došao povrijeđen, u pitanju je neka koščica u desnoj šaci. Trenutno radi ono što može, teretanu i trčanje, ali ne može da radi sa loptom. On bi trebao da počne sa punim treningom od poneđeljka.

Radović trenutno na raspolaganju ima 14 igrača. To su: Marko Todorović, Nemanja Đurišić, Filip Barović, Dino Radončić, Aleksa Popović, Miloš Popović, Mašan Vrbica, Vasilije Baćović, Marko Kljajević, Pavle Đurišić, Igor Drobnjak, Radosav Spasojević, Milija Miković i Jovan Kljajić.

U nedjelju dolaze Nikola Ivanović, Danilo i Zoran Nikolić, te Petar Popović, koji su dobili nekoliko dana više za odmor nakon kasnijeg završetka sezone u dresu Budućnosti.

– Tada ćemo, manje-više biti kompletirani, i ući u onaj rad kojim bi pred kontrolne mečeve sa Sjevernom Makedonijom mogli da imamo neke obrise kako bi to trebalo da izgledalo na terenu. Cilj nam je da 12. avgusta imamo takmičarsku formu – zaključio je selektor košarkaša.

Naši košarkaši će na Zlatiboru provesti 12 dana, nakon čega slijede dvije kontrolne utakmice u Skoplju protiv Sjeverne Makedonije (2. i 4. avgusta).

”Crveni” se pripremaju za pretkvalifikacije za SP i turnir u Podgorici, na kojem će od 12. do 18. avgusta za rivale imati selekcije Danske i Islanda, protiv kojih će Crna Gora odigrati po dva meča. Dvije prvoplasirane ekipe iz grupe plasiraće se u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje se igra u Indoneziji, Japanu i Filipinama.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve