Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Kobs: Imamo puno poena u rukama, treba nam jaka odbrana

Plejmejker naše selekcije vjeruje da je dovoljno kvalitetnih igrača koji u napadu mogu da doprinesu puno. Zato je potrebno odigrati i jaku odbranu da se dođe do pobjede

Džastin Kobs je siguran da Crnoj Gori večeras neće faliti poena u meču sa Njemačkom.

Kobs, Foto: Kscg.me

Plejmejker naše selekcije vjeruje da je dovoljno kvalitetnih igrača koji u napadu mogu da doprinesu puno. Zato je potrebno odigrati i jaku odbranu da se dođe do pobjede.

“Svi igraju u dobrom ritmu, treninzi su jakog intenziteta, pokušavamo da se pripremimo za Njemačku i ako ispoštujemo selektorov plan mislim da ćemo biti u redu. Oni imaju talenta, pet košarkaša Njemačke su izuzetni šuteri. Tako da je neophodno da im onemogućimo lake poene, da smanjimo broj poena iz druge šanse i kontrolišemo ritam meča. Mi u rukama imamo dosta poena, tako da ako ih zaustavimo odbranom imamo dobru šansu. U svakom meču defanziva je bitna. Ako limitiramo protivnika na pravom smo putu, odbrana je ta koja donosi uspjehe”, istakao je Kobs.

On kaže da se osjeća ugodno u selekciji, jer je uz njega tu još nekoliko košarkaša Budućnosti za koji nastupa.

“Za mene je posebno bitno što je puno košarkaša Budućnosti, zato se osjećam ugodno. Tu sam već dvije godine i to što je šest saigrača tu pomaže u timskoj hemiji, ali i da se bolje razumijemo i dobro znamo šta možemo očekivati jedan od drugog, zato smo dva koraka ispred ostalih”.

Duel trećeg kola kvalifiakcija za Eurobasket igra se od 21 sat.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve