Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Ko će voditi plave od jeseni: Ostanak Mijovića, povratak Džikića ili dolazak Milojevića

Dnevne novine saznaju da za sada postoje tri opcije prva je ostanak mladog Petra Mijovića koji je zaslužio šansu nakon gašenja svih požara, a kako nam je javila veza iz Srbije u igri su još dva stratega dobro poznata podgoričkoj publici Aleksandar Džikić i Dejan Milojević. “Plavi” upravo zbog toga što postoji mogućnost da se vrati Džile ili da dođe Miloje još nisu ništa objavljivali što se tiče šefa stručnog štaba

Nikola Ivanović, Aleksa Ilić, Džastin Kobs i Suad Šehović (ne još zvanično) su stavili paraf na novu saradnju, Danilo Nikolić i Petar Popović su revidirali ugovore, traže se još igrači na poziciji “dva, “tri i “pet dok je neizvjesna sudbina Zorana Nikolića i Filipa Barovića kostur Budućnosti za narednu sezonu je napravljen na vrijeme.

Mijović, Foto: KK Budućnost

Međutim, odgovor na glavno pitanje još nije poznat ko će voditi “plave u sezoni 2020/21?

Dnevne novine saznaju da za sada postoje tri opcije prva je ostanak mladog Petra Mijovića koji je zaslužio šansu nakon gašenja svih požara, a kako nam je javila veza iz Srbije u igri su još dva stratega dobro poznata podgoričkoj publici Aleksandar Džikić i Dejan Milojević. “Plavi” upravo zbog toga što postoji mogućnost da se vrati Džile ili da dođe Miloje još nisu ništa objavljivali što se tiče šefa stručnog štaba.

Popularni Peko je preuzeo tim još krajem prošle sezone, nakon odlaska Jasmina Repeše je osvojio titulu, ali to nije bilo dovoljno da ubijedi Upravu da mu pruži šansu. Tokom prethodnog ljeta kormilo je preuzeo Slobodan Subotić, ali je nakon samo sedam zvaničnih utakmica otpušten, da bi Mijović opet sjeo na klupu, ali je tokom cijelog mandata stajala etiketa “do daljnjeg. Uprkos tome, mladi stručnjak je odradio sjajan posao.

Uspostavio je ravnotežu u ekipi, napravio dobru atmosferu, od skora 0-4 u Evrokupu doveo ekipu na ivicu plasmana u drugi krug, ali i preživio krizni period sredinom januara kada je dobio nedvosmislenu podršku kluba. Kulminacija kvalitetnih rezultata tokom regularnog dijela trebalo je da bude plej-of ABA lige, ali iz dobro poznatih razloga toga neće biti. Mijović sa Budućnosti ima važeći petogodišnji ugovor koji je potpisao početkom 2019. godine, ali riječ je o ugovoru dok je bio trener mlađih kategorija i Studentskog centra.

Ukoliko više ne bude trener prvog tima, sve su prilike da će da potraži novu sredinu.

Džikić, Foto: KK Cibona

Uprava “plavih razmišlja u više pravaca kako bi se brzo ponovila 2018. kada je osvojena istorijska titula ABA lige i obezbijeđena Evroliga. Zato se došlo do Džikića, koji je obradovao navijače i čije je ime upisano zlatnim slovima u klupskoj istoriji. Energija koju je Džikić donio u sezoni kada je osvojena jedina regionalna titula i dalje se prepričava, bio je čovjek koji je probudio “Moraču, koji je od “pozorišta napravio grotlo u kome su padali i evroligaši. Džikić je krajem 2018. napustio Podgoricu uprkos dobroj saradnji sa predsjednikom Draganom Bokanom sa kojim je stvorio šampionski tim, a nakon neuspješne epizode u španskom Estudijantesu možda je upravo naš glavni grad idealno mjesto da rehabilituje karijeru.

A tu je i Milojević, kome bi Budućnost bio ogroman iskorak u odnosu na Megu. Miloje je jedan od najcjenjenijih stručnjaka u regionu, miljenik je navijača Budućnosti još iz igračkih dana, a uprkos tome što mu je želja da se domogne NBA lige nije isključeno da još neko vrijeme ostane u regionu. Posebno, jer opcija za NBA nikada nije do kraja sigurna. Budućnost bi bila izazov i motiv, a njegova prednost je što izuzetno dobro poznaje plave momke pošto je Drobnjaka, Ivanovića, Popovića i dva Nikolića imao u Megi.

Milojević, Foto: Mega

Košarkaškim krugovima se moglo čuti i ime selektora Hrvatske Veljka Mršića, ali to je manje realna opcija. Budućnost je na potezu…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve