Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Klop pisao navijačima: Pazite jedni druge, fudbal je sada najmanje važan

Čovjek koji je učinio da svi u crvenom Liverpulu ponovo sanjaju, trener Jirgen Klop, dobro zna koliko navijačima sve to znači, ali je u emotivnom pismu ostao racionalan i poslao im je pravu poruku. Ne samo njima, već cijelom svijetu

Trideset godina traje san navijača Liverpula da konačno na svom trofejnom zidu vide broj 19 pored pehara Premijer lige. Još u februaru bilo je jasno da će ta toliko čekana titula stići već u martu, “redsi” na vrhu imaju “plus 25”, nedostaju im još samo dvije pobjede, ali…

Klop, Foto: Tanjug

Pandemija korona virusa zaustavila je fudbal na Ostrvu i svi vjeruju samo na kratko vrijeme otkazala vjerovatno najveće slavlje na rijeci Mersi u istoriji.

Čovjek koji je učinio da svi u crvenom Liverpulu ponovo sanjaju, trener Jirgen Klop, dobro zna koliko navijačima sve to znači, ali je u emotivnom pismu ostao racionalan i poslao im je pravu poruku. Ne samo njima, već cijelom svijetu.

Njegovo pismo pročitajte u cjelosti…

“Mislim da ovo nije trenutak u kojem bi mišljenje fudbalskog trenera trebalo da bude važno, ali razumijem sve naše navijače koji žele da čuju riječ tima i zato ću im i to i predočiti.

Prvo i najvažnije je da svi moramo da učimo kako bismo se zaštitili. Svi u društvu. Tako bi trebalo uvijek da bude u životu, a u ovom trenutku to je važnije nego bilo kad.

I ranije sam rekao da je fudbal najvažnija stvar od najmanje važnih stvari u životu. Danas, fudbal i fudbalske utakmice uopšte nijesu važne.

Naravno, ne želimo da igramo pred praznim tribinama i ne želimo da se utakmice i takmičanja obustave, ali ako to pomaže jednom čovjeku da ostane zdrav samo jednom to ćemo uraditi bez pogovora.

Ako je izbor između fudbala i opšteg dobra za društvo, tu nema takmičenja. Stvarno ne.

Odluka o zaustavljanju fudbala donesena je sa motivom da zaštite ljude i zbog toga je u potpunosti podržavamo. Vidjeli smo da se članovi timova protiv kojih se borimo razbolijevaju. Ovaj virus je potvrdio da bavljenje sportom ne nudi imunitet. Naši rivalski klubovi i pojedinci koji su ugroženi i svi oni koji će biti pogođeni ovim virusom, uvijek ste u našim mislima i molitvama.

U ovom trenutku niko od nas ne zna kakav će biti kraj nji ishod, ali kao tim moramo da vjerujemo da vlasti donose odluke na osnovu zdravog rasuđivanja i morala.

Da, ja sam menadžer ovog tima i kluba i zato imam odgovornost vođe u pogledu naše budućnosti na terenu. Mislim da u sadašnjem trenutku, kada je toliko ljudi suočeno sa strepnjom i neizvjesnošću, bilo bi potpuno pogrešno baviti se bilo čim osim savjetovati ljude da prate savjete stručnjaka da brinu o sebi i jedni o drugima.

Poruka tima našim navijačima je da brinu o sebi. Stavite svoje zdravlje na prvo mjesto. Ne rizikujte. Mislite o onima koji su ranjivi oko nas i saosjećajte sa njima.

Molim vas pazite na sebe, i jedni na druge”, napisao je Klop u pismu koje je zaključio sa dobro poznatim “You’ll Never Walk Alone”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve