Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Klop oduševljen odbranom: Bili smo jaki kao stijena

Liverpul iduće srijede na Ajbroksu gostuje Rendžersu

Menadžer Jirgen Klop bio je oduševljen odbranom svoje ekipe u susretu sa Rendžersom, ali i djelimično zadovoljan efikasnošću tima u napadu.

“Redsi” su na Enfildu porazili škotskog viceprvaka 2:0 i zabilježili drugu pobjedu u elitnom evropskom takmičenju, čime su odškrinuli vrata nokaut faze.

“Ovo je upravo ono što nam je trebalo. Nova formacija, moramo da promijenimo neke stvari. Imali smo mnogo prilika, zamislite da smo još neke od njih iskoristili. Veoma dobra utakmica. A to je jako važno. Dva dobra gola iz prekida, to mi se nekada sviđa jer znači da ne moraš da čekaš VAR. U nekim situacijama u napadu nismo imali sreće, ali smo bili kao stijena u odbrani sem na samom kraju. Sljedeće sedmice će utakmica sigurno biti potpuno drugačija”, rekao je Klop nakon meča.

Vodeći gol protiv “policajaca” djelo je Trenta Aleksandera-Arnolda, defanzivca koji je ove sezone žestoko kritikovan od strane ostrvske javnosti.

„Nema problema u odbrani. Ako nema zaštitu onda izgleda kao da je izložen, to smo malo korigovali danas. Očekivali smo, kao i svi, reakciju. Zaista želimo da preokrenemo stvari i potrebna nam je konstantnost. A za to nam je potrebna vrhunska odbrana kao večeras. Čini mi se da je sve funkcionisalo kako treba“, kazao je Klop.

Liverpul iduće srijede na Ajbroksu gostuje Rendžersu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve