Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Klop: Njukasl će biti supersila, to je Superliga u malom

Svrake su nedavno prodate saudijskom konzorcijumu čije se bogatstvo procjenjuje na 320 milijardi eura

Njukasl je sada trn u oku mnogim ljudima iz svjetskog fudbala, među prvima je progovorio menadžer Liverpula Jirgen Klop.

”Svrake” su nedavno prodate saudijskom konzorcijumu čije se bogatstvo procjenjuje na 320 milijardi eura.

– Kada je trebalo da se formira Superliga, čitav svijet je bio potpuno opravdano uznemiren. Sada imamo istu situaciju, jer je Njukasl Superliga u jednom klubu. Sa tolikim ulaganjima biće dominantan u evropskom fudbalu u narednih 20, 30 godina, rekao je Klop i dodao:

– Postoji vjerovatnoća da upropastite stvar sa tolikim novcem, da ih upropastite na duže staze. Mnogo je kvalitetnih ljudi u svijetu fudbalu i Njukasl će ih prije ili kasnije pronaći i angažovati, navodi Njemac.

Nije se tu zaustavio:

– “Njukasl će biti supersila. Ovo je treći klub u svjetskom fudbalu za koji znam da pripada jednoj državi i očigledno je u vlasništvu najbogatije porodice na svijetu. Ne postoje dvije strane mišljenja o očiglednim problemima koji se tiču poštovanja ljudskih prava u Saudijskoj Arabiji. Tu ne postoji znak pitanja, ali mi nije jasno kako je ipak došlo do toga uprkos sveopštoj zabrinutosti, zaključio je Klop.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve