Utorak, 3 Oktobra, 2023
Rubrika:

Klop bez rješenja: Liverpul definitivno kupuje na zimu

Kockao se Njemac ljetos kada je ostao bez Dejana Lovrena, smatrajući da će Fabinjo biti taj četvrti štoper u rotaciji, ali bi sada Liverpul mogao da bude u velikom problemu

Strateg Liverpula Jirgen Klop ostaje bez rješenja.

Klop, Foto: Beta/AP

Kockao se Njemac ljetos kada je ostao bez Dejana Lovrena, smatrajući da će Fabinjo biti taj četvrti štoper u rotaciji, ali bi sada Liverpul mogao da bude u velikom problemu.

Virdžil van Dajk je i lider i stub odbrane i najbolji defanzivac, a možda i igrač Liverpula i njega je teško zamijeniti, a sada stiže još loših vijesti.

Povratnik Džoel Matip, koji je tek protiv Evertona u subotu odigrao prve minute ove sezone, ponovo se požalio na povredu zadnje lože i propustio je večerašnje gostovanje Ajaksu.

Čak i da povreda nije ozbiljnije prirode, brojke pokazuju da će Liverpul morati da dovede štopera na zimu.

Prije svega, Matip je prošle sezone odigrao tek 13 utakmica, a ni drugi štoper Džo Gomez ne može da se pohvali kontinuitetom. Preciznije, nijedan od njih dvojice nije odigrao više od 30 utakmica u jednoj sezoni i kao tandem, nikada nijesu igrali zajedno. Van Dajk je jednostavno uvijek bio u svim kombinacijama, i kada je tu bio i Lovren.

Sada Klop ima Gomeza i rovitog Matipa, koji je sklon povredama, te Fabinja koji umije da igra na poziciji štopera.

Međutim, dileme nema, Klop neće rizikovati, na zimu definitivno kreće po još jednog štopera, to je svakako i bila nezaobilazna kupovina na ljeto, sada će samo ranije doći na naplatu, iz prijeke potrebe.

Ko je rekao Dajo Upamekano?!

Pominju se razna imena, ljetos je u magli bio i Kalidu Kulibali, a ako nas pitate, Klop će krenuti po Francuza, kome će na ljeto klauzula biti 42 miliona eura, a ako ponudi Liverpul koji milion više na zimu?!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve