Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

KK Cibona: Izuzetno nesportska i zlonamjerna izjava trenera Mornara

Košarkaški klub Cibona reagovao je povodom izjave trenera Mornara Mihaila Pavićevića, koji je nakon međusobnog susreta u Zagrebu poručio da bi centar hrvatskog predstavnika Lovro Gnjidić već bio na meti evroligaških klubova da je minulog ljeta prešao u tabor crnogorskog vicešampiona

Košarkaški klub Cibona reagovao je povodom izjave trenera Mornara Mihaila Pavićevića, koji je nakon međusobnog susreta u Zagrebu poručio da bi centar hrvatskog predstavnika Lovro Gnjidić već bio na meti evroligaških klubova da je minulog ljeta prešao u tabor crnogorskog vicešampiona.

“Želim da pozdravim one sveznalce i dušebrižnike, koji su nas ljetos kritikovali kada smo željeli da dovedemo Gnjidića u Mornar. Da je on u Mornaru, već bi evroligaši interesovali za njega. Žao mi je da jedan mladi talenat tako propada”, rekao je Pavićević i dodao da je ljetos sve dogovoreno oko tog transfera.

Dan nakon utakmice, iz Cibone su se oglasili saopštenjem i oštro odgovorili strategu Mornara.

“Navedena izjava koju smatramo izuzetno nesportskom i zlonamjernom, a koja je i svojevrsni presedan u košarkaškom i sportskom svijetu, prije svega najviše govori o osobi koja ju je izrekla. Takve teze, koje su deplasirane i netačne, očito imaju za cilj negativno utiecati na atmosferu u i oko Kluba. Iako možemo samo nagađati povod i razlog takvog nastupa, možemo jasno reći kako su takvi neprimjereni javni istupi samo osnažili naš kolektiv i potvrdili ispravnost odluke Lovre Gnjidića da nastavi razvijati svoju karijeru u KK Cibona”, navodi se u saopštenju.

Iz Cibone su poručili da će “činiti i raditi će sve kako bi zaštitili svoje igrače, stručni štab i čitavi Klub te će nastaviti da vode sportsku politiku koja je usmjerena na razvoj mladih igrača”.

“Lovro Gnjidić svojim je nastupima u KK Cibona potvrdio vlastiti sportski i ljudski kvalitet, a potvrdu igračkog razvoja dobio je izborivši se za mjesto u nacionalnoj košarkaškoj reprezentaciji upravo kao igrač našeg Kluba. Politika prodaje klupskih talenata te štetan način vođenja Kluba nisu i neće biti način upravljanja Klubom od strane aktuelne Uprave, koliko god to određenim pojedincima očito nije po volji. Uprava i Skupština nastavljaju sa započetim procesom demokratizacije, profesionalizacije upravljanja te osiguravanja stabilizacije poslovanja i finansijskog restrukturiranja Kluba, a stabilan kadar igrača te razvoj mladih neke su od osnovnih pretpostavki koje ćemo sistematski sprovoditi”.

“KK Cibona kao istinski sportski i košarkaški brend nije i neće, a bez da je prethodno prozvana, komentarisati druge klubove i igrače istih. Navedeno smatramo osnovom sportske kulture i ferpleja, te se nadamo kako će se na isti način odnositi i svi drugi subjekti u cilju zaštite našeg sporta”, saopšteno je iz zagrebačkog kluba.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve