Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

KK Budućnost otkrio ciljeve za narednu sezonu: Iz drugog plana kao u šampionskoj godini

U sezonu 2020/21. crnogorski šampion će ući rasterećenije. Vrebaće iz prikrajka sa ekipom sastavljenom od domaćih igrača, kao što je to bio slučaj u istorijskoj i šampionskoj sezoni 2017/18

Iz sezone u sezonu ambicije Budućnost Volija su najveće, to su potvrđivali i budžeti i imena pojačanja.

Foto: Budućnost Voli

Ali, u sezonu 2020/21. crnogorski šampion će ući rasterećenije. Vrebaće iz prikrajka sa ekipom sastavljenom od domaćih igrača, kao što je to bio slučaj u istorijskoj i šampionskoj sezoni 2017/18.

I tog ljeta su Aleksandar Džikić i njegovi izabranici tiho ušli u takmičenje, ali su se u aprilu radovali najvećem uspjehu u klupskoj istoriji. Uz to, kao “mlađeg brata” imaće Studentski centar koji će igrati Drugu ABA ligu i u čijim redovima će se razvijati neki novi momci koji će u narednim godinama činiti okosnicu Budućnosti.

Upravni odbor “plavih” zasijedao je prije dvije noći na sjednici koja je trajala preko četiri sata. A, nakon saopštenja potvrđeno je ko će biti u rosteru za narednu sezonu, a ko je prekobrojan. T ako će gro ekipe činiti domaći igrači (uključujući Džastina Kobsa koji ima crnogorsko državljanstvo) Nikola Ivanović, Petar Popović, Suad Šehović, Milić Starovlah, Fedor Žugić, Igor Drobnjak, Aleksa Ilić, Danilo i Zoran Nikolić. Ne pominje se ime Filipa Barovića koji se još oporavlja od teške povrede koljena, ali kako se može čuti ukoliko uspješno odradi terapije imaće mjesto u timu.

To znači da se Budućnost definitivno odrekla Hasan Martina, Šona Kilpatrika, Kima Tilija, Luke Božića, Martinša Mejersa i Skota Bamforda. Ne treba previše naglašavati da će najviše nedostajati sjajni Martin koji je bio jedan od najboljih igrača u sezoni koja je prekinuta. Obzirom da su sve češće informacije da američkog centra žele Olimpijakos i Makabi, Budućnost ne bi mogla da ga zadrži. Iako se košarkaškim krugovima mogla čuti priča da su mogući ostanci Bamforda i Mejersa, od toga neće biti ništa.

Uz pomenute igrače koji su produžili ili već imali važeće ugovore očekuju se pojačanja na tri pozicije. Čelnici Budućnosti tragaju za kvalitetnim, ali prije svega mlađim košarkašima na pozicijama beka, krila, te centra. Na društvenim mrežama se prije desetak dana pojavilo ime Kevarijusa Hejsa, ali ništa više od toga nema.

Iako je sjednica Upravnog odbora trajala preko četiri sata, jedno od glavnih pitanja nije riješeno ko će biti trener Budućnosti u narednoj sezoni?

“Cilj je da se u narednih 15 dana obavi razgovor sa stručnim štabom oko planova i strategije. Potrebno je da se nađe najbolje rješenje kada je u pitanju stručni štab prvog tima i razvojnog tima, kako bi se u naredne tri godine realizovao plan razvojnog centra u sklopu Budućnost Volija s posebnim fokusom na nove naraštaje i razvoj talentovanih mladih igrača”, ističe se u saopštenju.

U cijeli plan za narednu sezonu, sa rosterom koji čine većinom crnogorski košarkaši, najbolje se uklapa Petar Mijović. Mladi stručnjak vrijedno radi sa ekipom u Podgorici, radiće do kraja juna kada će svi na odmor, ali i prije toga će biti poznata njegova sudbina.

Osim njegovog ostanka, Budućnost razmatra još dvije opcije. Kako smo ranije pisali, moguć je povratak Aleksandra Džikića koji je trenutno bez kluba, kao i Dejana Milojevića koji je prije dva dana zvanično digao sidro sa klupe Mega Bemax-a.

Roster sastavljen od domaćih igrača uz dva-tri pojačanja sa strane, bez velikog rezultatskog pritiska, vrebanje šanse iz drugog plana…

Stavke koje podsjećaju na istorijsku sezonu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve