Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Kirios: Trpim veliki pritisak pred Australijan open

Finalista Vimbldona istakao ,,da je uvijek teško biti on''

Nik Kirios (27), kontroverzna australijska teniska zvijezda, kazao je da je suočen sa velikim pritiskom očekivanja uoči Australijan opena.

Finalista Vimbldona imao je dobru sezonu, a trenutno 22. teniser na planetarnoj ATP listi biće jedan od favorita u Melburnu u januaru, na prvom od četiri najveća gren slem turnira u godini. Ove godine na Australijan openu osvojio je titulu u dublu.

”Trpim veliki pritisak pred Australijan open i naravno da želim tu titulu pred domaćom publikom. Iskreno, uvijek sam smatrao i taj pritisak kao privilegiju, sa druge strane. U stvarnom životu, ne suočavate se sa takvim očekivanjima, kakva mora da trpi i is kakvim mora da se izbori profesionalni teniser. Nije lako biti u centru pažnje i moram voditi računa o mnogo stvari na svakodnevnom nivou da bih sve to na pravi način činio ”, rekao je Kirios.

Australijanac je poznat po burnim izlivima emocija na mečevima i sukobima sa arbitrima duela.

”Uvijek je teško biti ja, iz dana u dan… Kad ostvarim uspijeh, onda samo očekuju više. Nikad ne govore o meni u kontekstu: ,,Sada je vrijeme da se odmoriš“. Za neke ljude nikad neće biti dovoljno, jednostavno takvi su. Za mene lično, dosta bitnih stvari u sportu sam već ostvario”, kazao je Nik.

U proteklim sedmicama je bio žestoko kritikovan u domovini, zbog odluke da ne nastupi na Dejvis kupu za reprezentaciju i prihvati ponude za odličnu zaradu na egzibicijama u Saudijskoj Arabiji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve