Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Kingsi odustali: Vučević sve bliži Orlandu

Vučević ovih dana boravi u rodnom gradu, gdje je organizovao košarkaški kamp za lokalne talente. Od prvog jula imaće pravo da pregovara sa NBA klubovima o ugovoru za narednu sezonu ili dugoročnom angažmanu

Nikola Vučević više nije na radaru Sakramento Kingsa za potpis ugovora ovog ljeta, prema informaciji američke televizije NBC. Tim iz Kalifornije ima 38 miliona američkih dolara prostora u budžetu za sezonu pred nama.

Foto: Cdm.me

Televizija NBC pozvala se na izvor iz uprave kluba i prema njihovoj informaciji, generalni menadžer tima Vlade Divac želi da dovede defanzivno dominantnog centra koji neće opteretiti igru u napadu.

Glavne mete Kingsa biće Deandre Džordan i Duejn Dedmon. Nakon odluke Sakramenta, sve je izvjesnije da će Vučević ostati u Orlandu naredne sezone. Za njega se interesuju Hjuston i Atlanta, a opcija prelaska u Los Anđeles Lejkerse je otpala dovođenjem Entonija Dejvisa iz Nju Orleansa.

Baranin Vučević ovih dana boravi u rodnom gradu, gdje je organizovao košarkaški kamp za lokalne talente. Od prvog jula imaće pravo da pregovara sa NBA klubovima o ugovoru za narednu sezonu ili dugoročnom angažmanu. Orlando je, s druge strane, spreman da potroši dodatni novac ovog ljeta i da, uz novi ugovor Vučeviću, dovede i zvijedu na spoljnjim pozicijama. Glavna meta je Kemba Voker iz Šarlota, koji je slobodan agent.

Vučevićev cilj je isključivo angažman u jakoj plej-of ekipi sa visokim ambicijama. Pored Orlanda, realna opcija za njega mogao bi biti i Hjuston, koji želi da dovede ofanzivno dominantijeg centra u odnosu na Klinta Kapelu. Iza Crnogorca je najbolja sezona u NBA karijeri, u kojoj je postao naš prvi igrač na 01-star utakmici. Pored plasmana u plej-of sa Orlandom, bilježio je 20,8 poena, 12 asistencija, 3,8 asistencija i 1,1 blokadu u prosjeku.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve