Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Kinezi u Hrvatskoj grade velelepni stadion

Gorica želi da pored postojećeg stadiona napravi kompleks sa stadionom, kampom, akademijom, hotelom, trgovačkim centrom, a plan je da se prva utakmica na novom stadionu odigra 15. oktobra 2023. godine

Kineski investitori žele da u Gorici u Hrvatskoj naprave spektakularan fudbalski stadion.

Foto: Jutarnjilist.hr

Graodnačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, predsjednik HNK Gorica i član izvršnog odbora HNS-a Nenad Črnko krenuli su realizaciju izgradnje velelepnog stadiona.

Arhitekta Mirsad Mustedanagić je poslao projekat stadiona koji bi imao 35.000 sjedećih mjesta, od čega bi osnovni dio imao 19.6000 mjesta, a za velike priredbe bi se otvorilo još 15.400 mjesta.

Gorica želi da pored postojećeg stadiona napravi kompleks sa stadionom, kampom, akademijom, hotelom, trgovačkim centrom, a plan je da se prva utakmica na novom stadionu odigra 15. oktobra 2023. godine.

Stadion će graditi kineska kompanija “Z-Run WellTon Industry”, a njihova osnivačica Jiang Ju potpisala je sporazum s velikogoričkim gradonačelnikom Draženom Barišićem i Nenadom Črnkom, predsjednikom NK Gorice i Fudbalskog saveza Zagrebačke Županije.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve