Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Kineski vaterpolisti na pripremama u Crnoj Gori

Jafang je apelovala na kineske sportiste i trenere da vode računa o zaštiti od epidemije koronavirusa i u ime ambasade im obezbijedila zaštitne medicinske materijale

Otpravnica poslova Ambasade NR Kine u Crnoj Gori, Hua Jafang, 23. avgusta uputila je posjetu kineskoj muškoj vaterpolo reprezentaciji koja se trenutno nalazi u Herceg Novom na pripremama za Olimpijske igre u Parizu.

Otpravnica poslova kazala je da je posljednjih godina, pod pokroviteljstvom saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, nastavljena prijateljska razmjena između kineskog i crnogorskog naroda, a sportska saradnja je postigla veoma plodne rezultate, saopšteno je iz ambasade.

“Crnogorski vaterpolo je na najvišem svjetskom nivou, sa bogatim iskustvom i trenerskim metodama. Ovoga puta je crnogorska strana pružila snažnu podršku kineskoj reprezentaciji, što je pravi pokazatelj odlične prijateljske saradnje Kine i Crne Gore. Otpravnica poslova ohrabrila je cijeli tim da u potpunosti iskoristi ovu priliku da svojim kolegama u Crnoj Gori i narodu Crne Gore pokaže trud i posvećenost kineskih sportista tokom priprema za Olimpijske igre i da doprinese promociji sportske i kulturne saradnje dviju zemalja”, navodi se u saopštenju.

Jafang je apelovala na kineske sportiste i trenere da vode računa o zaštiti od epidemije koronavirusa i u ime ambasade im obezbijedila zaštitne medicinske materijale.

Zamjenik direktora Nacionalnog olimpijskog sportskog centra pri Opštoj upravi za sport NR Kine, Džang Dženg, upoznao je otpravnicu poslova sa uslovima za trening i boravak reprezentacije.

On se zahvalio kineskoj ambasadi na brizi i podršci i poručio da će tim vrijedno trenirati i raditi na pripremama za Olimpijske igre u Parizu, s nadom da će opravdati sva očekivanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve