Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Kina u centru pažnje: Svjetsko prvenstvo u košarci zvanično počelo

Ovogodišnji Mundobasket u Kini je od posebnog značaja, budući da se reprezentacija Crne Gore po prvi put našla na najvećoj svjetskoj smotri od sticanja nezavisnosti. Izabranici Zvezdana Mitrovića će da se bore u grupi F zajedno s Grčkom, Brazilom i Novim Zelandom

18. po redu Svjetsko prvenstvo za košarkaše u Kini danas je zvanično počelo, svečanom ceremonijom u Pekingu koji je otvorio predsjednik Si Điping.

Foto: Eurohoops.net

Ceremonija koja je trajala više od jednog sata protekla je u predstavljanju 32 učesnika Mundobasketa, nastupima kineskih umetnika i predstavljanju osam gradova domaćina takmičenja.

Ovogodišnji Mundobasket u Kini je od posebnog značaja, budući da se reprezentacija Crne Gore po prvi put našla na najvećoj svjetskoj smotri od sticanja nezavisnosti. Izabranici Zvezdana Mitrovića će da se bore u grupi F zajedno s Grčkom, Brazilom i Novim Zelandom.

https://twitter.com/FIBAWC/status/1166627218266710016

Srbija će pohod na zlatnu medalju koju očekuje, početi sutra u 9:30 sati utakmicom protiv Angole u Fošanu, a potom slijede dueli s Filipinima i Italijom.

Naša reprezentacija će dan kasnije od 14 časova izaći na megdan Grčkoj u Olimpijskom parku u Nanđingu, a prije njih na borilište će izaći Brazil i Novi Zeland.

https://twitter.com/FIBAWC/status/1167408053471383552

Šampion SAD će takođe igrati svoj prvi meč prvog septembra protiv Češke u Sportskom centru Šangaj od 14:30, kao i trećeplasirana Francuska koja će u Sportskom centru u Šenženu ukrstiti koplja s Njemačkom.

Kompletan raspored prvog kola preliminarne faze možete pogledati na sljedećoj slici:

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Raspored po grupama:

Foto: Twitter/Basketball World Cup

Podsjetimo se, posljednje Svjetsko prvenstvo održano je 2014. godine u Španiji, a Sjedinjene američke države (SAD) su osvojile zlato savladavši u finalu Srbiju 129:92, dok je Francuska osvojila bronzanu medalju pobjedivši Litvaniju 95:93 u borbi za treće mjesto.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve