Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Kikbokseri spremni za Svjetsko prvenstvo

Šampionat u Lido di Jezolu, primorskom gradiću u blizini Venecije, jedan je od najjačih u posljednjih 20 godina. Učestovaće oko 1500 takmičara iz 70 zemalja.

Ceremonijom na fudbalskom stadionu Armando Piki, svečano je otvoreno Svjetsko seniorsko prvenstvo u kik boksu.

Šampionat u Lido di Jezolu, primorskom gradiću u blizini Venecije, jedan je od najjačih u posljednjih 20 godina. Učestovaće oko 1500 takmičara iz 70 zemalja.

Crnogorski reprezentativci, Miroslav Vujović i Remzija Dacić, sjutra će u ring. U teškoj kategoriji discipline K1, u kojoj je Vujović, prijavljeno je 17 boraca. Naš kik bokser u osmini finala sastaće se sa Hasanom Eripekom iz Turske.

Vujoviću će predstojeće nadmetanje biti kvalifikaciono za Svjetke igre u Sjedinjenim američkim državama naredne godine. Plasman će izboriti osam najboljih iz kategorije. Remzija Dacić nastupiće u lou kiku, kategoriji do 75 kilograma, gdje je još 17 boraca. Voljom žrijeba, i drugi crnogorski reprezentativac krenuće od osmine finala. Prvi protivnik mu je Kanađanin Džef Brejk.

Selektor Goran Radonjić nada se uspješnom startu.

– Smatram da su naši takmičari imali dobar žrijeb za počet prvenstva. Radi se o dobrim protivnicama, ali izbjegli su najjače. Trenutno smo fokusirani samo na prve borbe. Ukoliko Vujović i Dacić budu na željenom nivou, očekujemo pobjede u osmini finala. Zaključio je Radonjić.

Naša zemlja, imaće predstsvnika i među sudijama, Morisa Lazarevića.

Sa ekipom je i trener Milan Jovanović, kao i predsjednik Kik boks saveza Crne Gore, Ivan Strugar, i generalni sekretar Marko Perović, koji učestvuju na Redovnoj sjednici Skupštine Svjetske kik boks federecije i Izbornoj Skupštini Mediteranske asocijacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve