Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Kevin Panter najzaslužniji za krunu Real Madrida

Provokacija Serhija Ljulja, 100 sekundi prije kraja utakmice, mnogi će danas reći smišljena, ziritirala je Pantera i prouzrokovala tuču u Madridu nakon koje je Partizan izvukao deblji kraj, a Real Madrid stigao do titule prvaka Evrope

Košarkaši Reala iz Madrida osvojili su sinoć u Kaunasu 11. titulu prvaka Evrope. Ipak je utisak da je najzaslužniji za titulu kraljevskog kluba kapiten Partizana Kevin Panter, koji je svojom nepromišljenim reakcijama uništio svoj klub.

Provokacija Serhija Ljulja, 100 sekundi prije kraja utakmice, mnogi će danas reći smišljena, ziritirala je Pantera i prouzrokovala tuču u Madridu nakon koje je Partizan izvukao deblji kraj, a Real Madrid stigao do titule prvaka Evrope.

Real je bio u nokdaunu, gubio je 15 razlike i da je Panter imao mozak, a očigledno ga nema, to će potvrditi i neki njegovi kasniji potezi, i okrenuo Ljulju leđa, ili pao na parket, španski košarkaš bi dobio tehničku i razlika u Madirdu bi bila i 20 poena za Partizan, uz 2:0 za mečeve u Beogradu.

Ovako je izbila tuča, Partizan je ostao u dva meča bez Pantera, jednu utakmicu nije igrao centar Matijas Lesor, koji su mnogo više nedostajali Željku Obradoviću nego Geršon Jabusele i Gabrijel Dek Ćus Mateu.

Partizan za svoju dvojicu stranaca nema zamjenu u rosteru, dok je Jabusele i Dek nisu ni članovi prve petorke španskog velikana.

I da ironija bude veča Ljulj je odlučio i mč u Kaunasu tri sekunde prije kraja i donio Realu šampionsku titulu, koja će se dugo pamtiti, baš po mečevimka sa Partizanom u četvrtfinalu.

Niko ne može sa sigurnošću da tvrdi kako bi tim Obradovića pobijedio jednu od naredna tri meča, koje je Real riješuo u svoju korist, a pogotovo da bi u Kaunasu bio najbolji, ali ni suprotno da sinoć ne bi slavio Partizan u Litvaniji.

Umjesto velikog slavlja u kaunasu, Partizan večeras u Beogradu igra majstoricu protiv SC Derbija protiv kojeg ga je u drugoj utakmici spasila sreća, a Panter je i u tom dvomeču imao svoj mračne minut, pogotovo u prvoj utakmici u glavnom gradu Srbije kada je poklonio Podgoričanima trijumf.

Poučen iskustvom iz četvrtog i petog meča u Beogradu, potom i duela sa SC Derbijem u “Pioniru” Obradović je u završnici utakmice u Podgorici ostavio Pantera na klupi i to se pokazalo kao dobra odluka.

S.R.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve