Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

KEVIN PANTER: Idemo na 3:0 protiv Reala

Kapiten Partizana Kavin Panter očekuje neizvjesne mečeve, ali da njegov tim ide na put sa namjerom da oba puta ppobijedi u Madridu.

Mečevima Real Madrid – Partizan i Monako – Makabi sjutra veče počinje četvrtfinalna serija Evrolige u košarci, koja će izazvati veliku pažnju u regionu zbog učešća crno-bijelih koje sa klupe predvodi najtrofejniji trener Evrope Želimir Obradović.

Kraljevski klub je počeo igrice i prije početka plej-of serije, pošto je tražio odlaganje utakmice sa Partizanom zbog umora jer su sinoć igrali utakmicu španske lige protiv Huventuda. Želja im nije uslišena.

Kapiten Partizana Kavin Panter je uoči puta u Madrid na konferenciji za novinare rekao da očekuje neizvjeSne mečeve, ali da njegov tim ide na put sa namjerom da oba puta pobijedi u Real.

“Cilj je da obe utakmice pobedimo. To je mentalitet koji je potreban. Iskreno, cilj je da pobedimo 3-0. Ne želimo da razmišljamo da im damo neku utakmicu, a onda ćemo mi neku drugu da pobedimo, uvek razmišljamo da pobedimo svaku utakmicu”, kazao je pred put u Madrid kapiten Partizana Panter.

Ipak, kapiten Partizana svjestan je rezultata koji je Partizan ostvario ove sezone, iako je pred početak sezone važio za autsajdera, te da je njegov tim u Top 8 stigao iz trećeg plana.

“Iskreno nisam očekivao da će se sve ovako izdešavati. Dolazio sam iz Olimpijakosa u trenutku kada mi je karijera bila pod upitnikom. Nije bilo lako. Čak sam bio spreman da se vratim kući, nisam ni hteo da pređem u drugi klub već da samo završim sezonu. Na kraju se ispostavilo kao idealan potez, sada imam i pasoš, uživam, ne mogu da se požalim”.

Objektivno Real Madrid je veliki favorit u ovim mečevima, pogotovo što će imati i prednost domaćeg terena, a ima i daleko iskusniji tim i mnogo više igrača na raspolaganju. Međutim, utisak je da Partizan ima ogromnu želju, koheziju tima i Željka Obradovića koji je adut od kojeg svi u Evropi strijepe.

Naime, trener Partizana ima čak devet titula prvaka Evrope, najbliži njemu u istoriji su Etore Mesina i Aleksandar Gomeljski koji imaju po četiri. Ono što je još nevjerovatniji podatak da je Obradović u karijeri od 21 plej-ofa u Evroligi samo jednom poražen. Svakako da taj podatak znaju i Madriđani i da on unosi nemir u navijače kraljevskog kluba.

“Igramo sa klubom sa takvom istorijom, mislim d aje svima jasno protiv koga igramo. Oni su tim sa najviše titula prvaka Evrope, koji svake godine ima najviše ciljeve. Real je ekipa sa ogromnim iskustvom, i uvijek treba početi od ta tri španska reprezentativca, Rodrigez, Ljulj i Fernandez, koji su toliko toga prošli u karijeri i imaju toliko trofeja i u klubu i u reprezentaciji, zatim Jabusele, Tavarez, Dek, sve su to igrači koji imaju ogromno iskustvo uz ova dva mlada igrača sa naših prostora Hezonja i Musakoji daju nevjerovatan kvalitet tom timu, i svi su sposobni da na svakoj utakmici daju 15, 20 ili 25 poena”, kazao je Obradović.

Utakmica Real Madrid – Partizan igra se sjutra veče u Madridu sa početkom u 20.45, a meč Monako i Makabi počeće pola sata ranije.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve