Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Katastrofa protiv Crvene zvezde teška mrlja na solidnu sezonu

Međutim, usponi i padovi tokom takmičenja u Evrokupu i u plej-ofu Regionalne lige jasni su pokazatelji da se pogriješilo u selektovanju tima, odabiru stranaca i koncepciji razvoja kluba koji djeluje kao da je u čorsokaku.

Za košarkaše Budućnosti Volija završena je još jedna seona sa osvojenom duplom krunom u domaćim takmičenjima i trećim mjesto u Admiralbet ABA lige i kada se to tako saopšti djeluje kao uspješna sezona.

Međutim usponi i padovi tokom takmičenja u Evrokupu i u plej-ofu Regionalne lige jasni su pokazatelji da se pogriješilo u selektovanju tima, odabiru stranaca i koncepciji razvoja kluba koji djeluje kao da je u čorsokaku.

Kada se tome dodada i najava odlaska Dragaba Bokana sa mjesta predsjendika,a to vjerovatno znači i izlazak Volija iz kluba kao generalnog sponzora jasno je da Budućnost očekuje turbulentno ljeto.

Ipak u u takvoj haotičnoj sezoni i atmosferi pred sam plej-ofa domaćeg takmičenja Budućnost je skupila dovoljno snage i energije da odbrani domaći tron, iako je nakon ubjedljivih poraza od Crvene zvezde sve izgledalo izgubljeno.

“Iskreno, upoređivajući formu na kraju njihove serije sa Partizanom i naše sa Zvezdom, kao i mentalni momenat, malo ko nam je davao šanse da na ovaj način završimo seriju. Derbi jeste ostao bez braće Ivišić, od kojih je Zvonimir imao značajno veći uticaj na igru, ali smo mi bili bez šest stranaca i Petra Popovića, koji je završio sezonu zbog povrede. Trebalo je da se nanovo uspostave uloge, da Suad Šehović, koji je praktično bio bez minuta, bude značajan u igri. Odigrao je baš važnu ulogu”, kazao je trener Budućnosti Petar Mijović.

SC Derbi je ozbiljno zaprijetio Budućnosti igrom i rezultatima protiv Partizana u četvrtfinalu ABA lige, kada je samo jedna lopta odlučila da u polufinale ne uše “mlađi” podgorički učesnik regionalnog takmičenja.

“Mi smo sa dobrom količinom straha i ušli u sve to, što nam je pomoglo da imamo pristup kakav smo imali. Mislim da smo u tim okolnostima i reagovali u defanzivnom smislu u prva dva meča u odnosu na tri glavne tačke u načinu igre SC Derbija. Odigrali smo perfektna tri meča u odnosu na Megija, na njemu su vrhunski posao odradili Bel-Hejns i Drobnjak, uz pomoć kompletne ekipe. Uspjeli smo da osujetimo njihovu ,,post ap“ igru sa Slavkovićem, dominatno sa pozicije tri i sa Tasićem. Jesmo imali problema u pojedinim fazama prve i druge utakmice, ali generalno mislim da smo to riješili jako dobro, a da smo kroz taj defanzivni pristup koji smo imali uspjeli da nađemo i dobar napadački ritam, i da u svakoj utakmici imamo nekoga ko je iskakao. Nakon što smo odgovorili na intenzitet i energiju SC Derbija, ovu smo seriju sveli na košarkaški dio ,,pet na pet“, gdje smo, objektivno, bili u prednosti i seriju smo dobili sa 3:0, lakše nego što sam očekivao”, kazao je Mijović.

Bez obzira na osvojenu duplu krunu pamtiće se onih -80 protiv Crvene zvezde u polufinalu ABA lige i eliminacija od Ulma u prvoj eliminacionoj rundi Evrokupa.

“Na sve te stvari ja gledam sa dvije tačke. Prva je posmatračka, jer sam sa strane pratio sve utakmice Budućnosti do trenutka kada sam preuzeo ekipu. Rezultat Ulma u prvenstvu Njemačke (izbacio je Albu i Bajern u četvrtfinalu, odnosno polufinalu plej-ofa i izborio finale sa Bonom, prim.a.) govori o koliko jakoj ekipi se radi. Mislim da šansa za četvrtfinale Evrokupa nije ispuštena protiv Ulma, i pored visokog vođstva, nego ranije, u nekim porazima kod kuće u grupnoj fazi, prevashodno mislim da utakmice sa Parizom, Hamburgom, Turk Telekomom… To je nesvakidašnji broj poraza kod kuće za Budućnost koja je uvijek dobro branila domaći teren. Tu je propuštena šansa da se u grupnoj fazi izbori meč na domaćem terenu u osmini finala, i tu treba više tražiti razloge zašto se nije došlo do četvrtfinala nego u samoj utakmici protiv Ulma, koji je, od trenutka kada je uspostavio kontrolu na terenu, napravio 30 razlike, od ,,minus 17“ do „plus 13-14“. Oni su tu pokazali kvalitet u odnosu na Budućnost”.

Rezultati u Evroligi Partizana i Crvene zvezde su pokazali jasnu razliku u kvalitetu između beogradskih vječitih rivala i Budućnnosti, ali su Podgoričani mogli ravnopravno da se nose sa Partizanom, dok su protiv Crvene zvezde djelovali kao razbijena vojska.

Sigurne dvije pobjede protiv Mege u četvrtfinalu ulivale su nadu da se može i Crvenoj zvezdi pružćiti snažniji optor, pogotovo u Podgorici.

“U četvrtfinalu plej-ofa je 2-0 protiv Mege dobar rezultat. Ono što sigurno nije dobro jeste način na koji smo se predstavili protiv Crvene zvezde, iako mislim da je prisutna razlika u kvalitetu i da će Zvezda to da potvrdi kroz finiš ABA lige. Jednostavno, u ovom momentu smo naišli na jedan izuzetno dobar tim, koji je nakon velikog broja utakmica ove sezone, kroz Evroligu i ABA ligu, došao do svoje svježine, kroz veći broj treninga i dan za odmor. Međutim, to nas ne amnestira od odgovornosti da nikako nije smjelo da se, pogotovo u Podgorici, sezona u ABA ligi završi na način na koji se završila”, zaključio je Mijović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve