Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Kašćelan preuzima Podgoricu: Privukao me ambiciozan projekat

Zoran Kašćelan sjajno je vodio Cetinjane, koji su na sva tri fronta bilježili dobre rezultate. Jasno je da će pod dirigentskom palicom mladog Cetinjanina Podgorica biti osvježenje na košarkaškoj sceni

Prije tačno godinu Zoran Kašćelan imenovan je za trener Košarkaškog kluba Lovćen. Nakon sezone u kojoj je debitovao u ulozi trenera muške ekipe (četiri sezone vodio je košarkašice Lovćena) Kašćelan je uspio da sve ciljeve sprovede u djelo, a bio je na pragu senzacije da prvi put Budućnost ostavi bez finala Kupa.

Kašćelan, Foto: Kscg.me

Odlukom Upravnog odbora Košarkaškog saveza Crne Gore, Lovćen će i naredne sezone igrati u ABA 2 ligi, što je najvažnije, ali situacija u klubu iz prijestonice je neizvjesna, tako da su svi igrači slobodni u izboru nove sredine. Ono što je već jasno jeste da je Lovćen ostao bez stručnog štaba…

Zoran Kašćelan okreće se novom izazovu – Podgorici. Košarkaški savez prošle sedmice je poništio sva ovosezonska takmičenja, ostavivši mogućnost da se ERSTE liga naredne sezone proširi sa 10 na 12 ekipa. Kao lider B lige, jasno je da će Podgorica biti novi član elitnog ranga, a kormilo će biti povjereno mladom stručnjaku.

“U načelu sam postigao dogovor sa Košarkaškim klubom Podgorica. Radi se o ambicioznom projektu, koji se poklopio sa mojim ciljevima, jer će biti dosta mladih igrača. Uz fantastične uslove za rad, smatram da je to dobra prilika za svakog mladog trenera”, potvrdio je Areni Zoran Kašćelan.

Zoran Kašćelan sjajno je vodio Cetinjane, koji su na sva tri fronta bilježili dobre rezultate.

“Izborili smo ponovni plasman u ABA 2 ligu kroz domaći šampionat, što je bio prioritet. U ABA 2 ligi smo završili u sredini tabele, ali smo svjedoci da je ovo bila najneizvjesnija sezone od postojanja Druge ABA lige, što potvrđuje da su timovi iz zone plej-ofa i opstanka dijelile samo dvije pobjede. Bilo je oscilacija u samom startu, a lošiji rezultati na strani su nas koštali mjesta među najbolje četiri ekipe, što bi bio ogroman uspjeh za nas. U Kupu Crne Gore bili smo na jednu loptu od senzacije i plasmana u finale. Ostaje žal za tom utakmicom protiv Budućnosti koja je dokaz da smo vremenom”, kazao je Kašćelan.

Jasno je da će pod dirigentskom palicom mladog Cetinjanina Podgorica biti osvježenje na košarkaškoj sceni.

“Ovo je za mene novi izazov”, jasan je Kašćelan, koji je zatim nagovijestio i gotovo identičan stručni štab kao i u Lovćenu.

“Prvi pomoćnik u stručnom štabu biće Rade Petrić, prošlogodišnji skaut Lovćena i trener u Junioru, a za rad sa centri biće zadužen Nikola Bulatović, dok je za kondiciju zadužen Nemanja Marković, sa kojima sam sarađivao i u Lovćenu”, napomenuo je Kašćelan.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve