Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Karlos Alkaraz odbranio titulu u Barseloni

Alkaraz se uspješno oporavio od povrede i trijumfom u najvećem gradu Katalonije najavio povratak na prvo mjesto.

Španski teniser Karlos Alkaraz odbranio je titulu u Barseloni pošto je danas u finalu pobijedio Grka Stefanosa Cicipasa.

Doskora najbolje rangirani teniser na ATP listi, Alkaraz je u finalu ubjedljivo i lako savladao Cicipasa sa 6:3, 6:4 za svega sat i 18 minuta igre.

Alkaraz se uspješno oporavio od povrede i trijumfom u najvećem gradu Katalonije najavio povratak na prvo mjesto, pošto je nakon ove nedjelje smanjio zaostatak za novakom Đokovićem za 105 bodova koliko je srpski teniser izgubio ranom eliminacijom na turniru u Banja Luci.

Srpski teniser Dušan Lajović senzacionalno je osvojio danas titulu na turniru Srpska open u Banjaluci, pošto je u finalu pobijedio šestog tenisera svijeta Rusa Andreja Rubljova poslije tri seta – 6:3, 4:6, 6:4.

Lajović iza sebe ima sjajan turnir, pogotovo što je na putu do druge titule u karijeri  eliminisao i zemljaka Đokovića u trećem kolu turnira.

Danski teniser Holger Rune odbranio je danas titulu na turniru u Minhenu, pošto je u finalu pobijedio 29. igrača svijeta Holanđanina Botika van de Zandšulpa poslije tri seta, 6:4, 1:6, 7:6.

Novak Đoković (7.135) sačuvao je prvo mjesto na ATP listi i na njoj će biti i sljedeće nedjelje ispred Alkaraza (6.770), dok će na trećem mjestu od sjutra biti Rus Danil Medvedev (5.240), koji je pretekao Norvežanina Kaspera Ruda (5.210).

Na petoj poziciji biće u naradnoj nedjelji poraženi finalista turnira u Barseloni, Cisipaa (5.160), koji je propustio priliku da se vrati na treće mjesto.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve