Bila je ovo još jedna uspiješna godina kada su naši karatisti u pitanju. A, KSCG je prigodnom ceremonijom dodijelio nagrade najboljima, zahvalio se medijima i prijateljima, ali još jednom poručio sanja se plasman i medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Hodžić, Foto: Cdm.me

Karatisti koji su obilježili godinu u borbama su Mario Hodžić i Marina Raković, dok su najbolji kataši Vladimir Mijač i Jovana Marić.

Hodžić je ove godine osvojio srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Gvadalahari i Evropskim igrama u Minsku.

“Zadovoljan sam godinom, ali za potpun utisak falilo je jedno zlato. Nadam se da ću ga sljedeće godine osvojiti. To je moj glavni cilj i san svakog sportiste da čuje himnu na pobjedničkom postolju”, kazao je Hodžić i dodao:

“Već na startu godine nastavljaju se kvalifikacije. Cilj nam je da osvojimo što više bodova i da se plasiramo u Tokio. Prije toga čeka me Evropsko prvenstvo i borba za novu medalju”.

Raković je bila zlatna na turniru Serije A u Istanbulu, a bronzama na Premijer ligi u Dubaiju.

“Zadovoljna sam godinom, osvojene su dvije značajne medalje. Nadam se da će sljedeća godina biti mnogo bolja. Nadam se dobrim rezultatima i plasmanu na OI”, istakla je Raković.

Najbolji mladi karatisti u borbama su junior Bojan Bošković i Milena Jovanović. U katama najbolji su bili Vasilije Perović i Mila Mraković. Omladinac je proglašen za najbolji klub, a šef stručnog štaba tog kluba Žarko Raković trener godine.

“Sve ove rezultate ne bi uspjeli da ostvarimo bez podrške Ministarstva sporta i mladih, koje nas je podržalo sa ozbiljnim budžetom, COK koji nas je ispratio na sve Premijer lige i stipendijama podržao naše najbolje sportiste”, rekao predsjednik KSCG Ivan Krstajić.

“Ne bi uspjeli bez jedinstva u savezu, zajedničkog rada. Ciljeve smo premašili. Siguran sam, a moje mišljenje potkrepljuje i struka u savezu, da ćemo ako se plasiramo u Tokio osvojiti i medalju”, zaključio je Krstajić.

Savez je dodijelio priznanja svim takmičarima, selektorima i nacionalnim trenerima, koji su u 2019. godini osvojili medalje na prvenstvima svijeta, Evrope, Balkana i Mediterana.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve