Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Karatisti iz Pariza vide Olimpijske igre

Na turnirima Premijer lige pravo nastupa ima 50 najboljih sa rang liste Svjetske karate federacije po kategorijama

Crnogorski karate na turniru Premijer lige u Parizu, od petka do nedjelje, predstavljaće četiri takmičara, Marina Raković (do 68 kilograma), Mario Hodžić (do 67) i Nikola Malović (do 84) u borbama i Biserka Radulović u katama.

Foto: Karate klub Omladinac

Crnogorskim karatistima biće to prva provjera za Evropsko prvenstvo, koje će od 25. do 29. marta biti održano u Bakuu, a takmičenje je od ogromnog značaja i kada je riječ o nastojanju da se stigne do Olimpijskih igara, jer je svaki bod na tom putu zlata vrijedan.

U petak, prvog takmičarskog dana, na tatami će u borbama muškarci do 60, 67 i 75 i žene do 50 i 55 kilograma. Predviđena su i takmičenja u katama pojedinačno za žene i muških kata timova. U subotu će se boriti žene do 61, 68 i preko 68 kilograma, muškarci do 84 i preko 84, takmičari u katama pojedinačno i ženski kata timovi. Borbe za bronzane medalje i finala na programu su u nedjelju.

Na turnirima Premijer lige pravo nastupa ima 50 najboljih sa rang liste Svjetske karate federacije po kategorijama. Najavljeno je učešće 703 takmičara iz 92 države svijeta.

Primarni cilj svih takmičara iz Crne Gore je da zadrže mjesto među 50 najboljih na WKF listi u svojim kategorijama jer je to osnovni uslov za učešće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre koji će najvjerovatnije biti organizovan upravo u Parizu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve