Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Karatisti iz Bileće krenuli pješice ka Ostrogu

Ove godine organizovano hodočašće uoči ovog praznika je krenulo nešto ranije zahvaljujući karatistima bilećkog “Hercegovca”, koji su već jutros pješke krenuli na pokloničko putovanje u manastir Ostrog da bi se poklonili moštima velikog svetitelja i čudotvorca Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog

Veliki broj vjernika svake godine uoči praznika Svetog Vasilija, koji se obilježava 12. maja, dolazi da se pokloni moštima ovog sveca u Manastiru Ostrog, gdje, po tradiciji oni i prenoće pod vedrim nebom.

Foto: Onogošt.me

Ove godine organizovano hodočašće uoči ovog praznika je krenulo nešto ranije zahvaljujući karatistima bilećkog “Hercegovca”, koji su već jutros pješke krenuli na pokloničko putovanje u manastir Ostrog da bi se poklonili moštima velikog svetitelja i čudotvorca Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog. Oni su ispred Hrama Svetog Save u Bileći, a uz blagoslov starješine Hrama Nebojše Kolovića jutros rano krenuli na put dug oko 90 kilometara.

Trener Karate kluba “Hercegovac” iz Bileće Darko Stevanović rekao je Srni da će karatisti večeras prespavati u mjestu Trubjela, kod Nikšića, a sjutra uveče bi trebalo da stignu u manastir Ostrog, gdje će i prenoćiti, dok je povratak u Bileću planiran za prekosutra.

Stevanović je izrazio zadovoljstvo zbog zajedničkog podviga karatista kojima je ovo prvi put da su se odlučili na ovaj korak i izrazio nadu da će pokloničko hodočašće pod Ostrog za karatiste od sada biti tradicija, prenio je portal Moja Hercegovina.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve